Türkiye-Bosna Hersek Kültürlerarası Sanat Diyaloğu - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye-Bosna Hersek Kültürlerarası Sanat Diyaloğu

Türkiye-Bosna Hersek Kültürlerarası Sanat Diyaloğu Projesi kapsamında, "Konstantinopol'den İstanbul'a" ve "Bir hikayem var" isimli 2 sergi açıldı.

12.09.2014 22:26  Güncelleme: 00:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye-Bosna Hersek Kültürlerarası Sanat Diyaloğu Projesi kapsamında, "Konstantinopol'den İstanbul'a" ve "Bir hikayem var" isimli iki sergi açıldı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen serginin açılışına, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

İstanbul'un 19. yüzyılda çekilen ve geçen zaman boyunca şehirdeki hayatı gösteren fotoğraflar, Bosna Herseklilerin ilgisini topladı. Kültür ve Spor Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı, Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı, Novi Grad Belediyesi, East West ve Yunus Emre Enstitüsü'nün işbirliği sayesinde açılan sergi, aynı zamanda, Türkiye ve Bosna Hersek'in ortak kültürünü vurguladı.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi, serginin Yunus Emre Enstitüsü olarak Bosna Hersek'te gerçekleştirilen en önemli projelerden biri olduğunu söyledi. "Konstantinopol'den İstanbul'a" isimli serginin İstanbul'un geçmişini gösterdiğini belirten Hayati, Yunus Emre Enstitüsü olarak, iki ülke arasında ortak amaç ve projeler ortaya çıkararak, özellikle genç nüfusla çalışmak istediğini kaydetti.

Büyükelçi Erginay ise açılan sergi sayesinde, Bosna Hersekli vatandaşların İstanbul'u daha iyi tanıyacağını ifade etti.

AK Parti Amasya Milletvekilli Bostancı da "Bosna Hersek'in böreğiyle, dolmasıyla, ağlaması ve gülüşüyle Türkiye'nin bir parçası olduğunu" söyledi. Bostancı, "Bu akşam fotoğraflara baktıkça, eminim Saraybosna'yı göreceksiniz" dedi.

Sergi, 12 Ekim'e kadar açık kalacak. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye-Bosna Hersek Kültürlerarası Sanat Diyaloğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement