Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası Murat Dağı'nda Yapıldı - Son Dakika
Spor

Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası Murat Dağı'nda Yapıldı

Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası Murat Dağı\'nda Yapıldı

Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası, Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Termal Turizm Merkezi Murat Dağı’nda yapıldı.

16.05.2016 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası, Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Termal Turizm Merkezi Murat Dağı'nda yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) tarafından 2 bin 312 metre yükseklikteki Muratdağı'nın bin 450 metresinde bulunan Termal Turizm Merkezi'ndeki Kıcıroğlu Yaylası'nda gerçekleştirilen Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonasına 41 ilden toplam 338 atlet katıldı. Yıldız Kızlar, Yıldız Erkekler, Genç Kadınlar, Genç Erkekler, Büyük Kadınlar ve Büyük Erkekler olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirilen Türkiye Dağ Koşusu Yarışmaları, Kıcıroğlu Yaylası ile bin 850 rakımlı Sarıçiçek Yaylası'ndaki Kayak Merkezi arasında bulunan dağlık bölgede yapıldı. 31 atletin tamamladığı 12 kilometrelik Büyük Erkekler yarışında Gümüşhane'den Nuri Kömür, Erzurum'dan Muhammet Ağyürek'e bir dakikanın üzerinde fark atarken, Büyük Kadınlar kategorisinde birinciliği Aydın Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nden Derya Kaya elde etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Gediz Kaymakamı Avni Kula, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı ve Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir'in de katıldığı Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası yarışları birçok sporsever tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Yıldız Kızlar kategorisi 4 bin metre koşusunda Siirt ilinden katılan Fatma Bizek birinci, Kars'tan Tuğba Toptaş ikinci ve Adıyaman'dan Gülbahar Çetin üçüncü oldu. Yıldız Erkekler 8 bin metre koşusunda Bitlis ilinden Veysel Tüminçin birinci, Gümüşhane'den Orhan Öztürk ikinci ve Mardin'den Ahmet Alkanoğlu üçüncü oldu.

Genç Kadınlar 4000 metre koşusunda Isparta ilinden Fatma Nur Uludağ birinci, Burdur'dan Yasemin Zengin ikinci ve Karabük'ten Elif Aslan üçüncü oldu. Genç Erkekler 8000 metre koşusunda Ağrı ilinden Abdullah Yorulmaz birinci, aynı ilden Yakup Gündüz ikinci ve Gaziantep'ten Tekin Yalçın üçüncü oldu.

Büyük Bayanlar 8000 metre koşusunda Aydın ilinden Derya Kaya birinci, Gümüşhane'den Çeşminaz Yılmaz ikinci ve Aydın'dan Zekiye Çelik üçüncü oldu. Büyük Erkekler 12 bin metre koşusunda ise Gümüşhane'den Nuri Kömür birinci, Erzurum'dan Muhammet Ağyürek ikinci olurken, Aksaray'dan Ayhan Sağlam da üçüncü oldu.

Yarışmalar sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Gediz Kaymakamı Avni Kula, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak ve Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı tarafından madalyaları verildi.

Yapılan yarışmalarla ilgili bir değerlendirme yapan Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir, "Beş yıldır Muratdağı'nda Avrupa ve Dünya Dağ Koşusu Milli Takım seçmeleri yapıyoruz. Bu yıl yaptığımız Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonasına 41 ilden toplam 338 atlet katıldı. Her yıl katılımcı sayısı artarken, her yıl bir önceki yılın rekoru kırılmaktadır. Yarışmaya katılan sporcular bin 850 metre yükseklikteki Sarıçiçek Yaylası'nda soğuk havada yapılan zorlu mücadele ile kıyasıya yarıştılar. Beş yıldan buyana burada yapılan tüm yarışmaların gerçekleşmesinde katkı sağlayan herkese ilçemiz adına teşekkür ederim" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası Murat Dağı'nda Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement