Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta - Son Dakika
Güncel

Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta

Sakarya, Zonguldak, Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük ve Bartın'da darbe girişimi binlerce kişi tarafından protesto edildi.

16.07.2016 03:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya, Zonguldak, Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük ve Bartın'da darbe girişimi binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Sakarya Valiliği önüne tank ve askeri araçlarla gelen askerlerle vatandaşlar arasında yaşanan arbedede yaralananlar oldu.

Valilik yerleşkesi önüne tank ve askeri araçlarla gelen askerlerle vatandaşlar arasında arbede yaşandı, polis ekipleri de havaya uyarı ateşi açtı.

Tank ve diğer askeri araçları ele geçiren vatandaşlar, askerlerin silahlarına da el koydu. Vatandaşlar, bazı askerleri darbederek, linç girişiminde bulundu.

Çıkan arbedede aralarında bir gazetecinin de bulunduğu 10 civarında kişi yaralandı.

Yaralılar, hastaneye götürülmek üzere ambulanslara bindirildi. Ambulansa yaralı askerlerin de alınmasına tepki gösteren vatandaşlar, ambulansların gidişine izin vermeyerek camlarını kırdı.

Sakarya Valiliği önüne tank eşliğinde gelen askerler, vatandaşların yoğun tepkisiyle karşılaşınca geri çekilmek zorunda kalmış, çıkan arbedede 3 kişi yaralanmıştı.

Polis ekipleri, TOMA'dan tanktakilere "Asker arkadaşlar teslim olun. Biz terörle beraber mücadele ettik. Silahlarınızı teslim edin" anonsları yapmıştı.

Zonguldak

Türk bayraklarıyla kentin çeşitli noktalarında toplanan vatandaşlar, İstanbul ve Ankara'daki askeri kalkışmaya tepki gösteriyor.

Madenci Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Her şey vatan için" ve "Şehitler ölmez, Vatan bölünmez" sloganları atarak, tekbir getirdi, slogan attı.

Caddelere çıkan binlerce araç sürücüsü de korna çalarak ve ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atıp tur atıyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Madenci Anıtı önünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, demokrasiye sahip çıktıkları için teşekkür ederek, "Allah'a şükür, duruma hakimiz.Hiç endişe etmeyin. Bu işinde üstesinden geleceğiz. Demokrasiye sahip çıkmaya devam edelim.

Kocaeli

Gölcük ilçesinde, protesto düzenleyen vatandaşlar, asker havaya ateş açmasına rağmen eylemlerini sürdürdü.

Türkiye genelinde yapılan çağrıların ardından Gölcük ilçesindeki Donanma Komutanlığı B Kapısı önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etmek amacıyla askerlere doğru yöneldi. Vatandaşları uyaran askerler, yürüyüşün devam etmesi üzerine kalabalığı durdurmak amacıyla havaya ateş açtı.

Askerlerin havaya ateş açmasına rağmen protesto eylemlerini sürdüren vatandaşlar, ilçe merkezindeki Anıtpark Meydanı'ndaki eylemlerini sürdürerek, darbe girişimini protesto eden sloganlar attı.

Eylemin devam etmesi üzerine askerler, "En büyük asker bizim asker", "Bu bayrak hepimizin bayrağı" şeklinde sloganlar atarak vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Bolu

Bolu'da da tepki gösteren vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile sokaklara akın etti.

Bolu Belediye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "Dik dur eğilme", " Her şey vatan için" sloganları atarak, tekbir getirdi.

Caddelere çıkan binlerce araç sürücüsü de korna çalarak ve ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atıp tur atıyor.

Öte yandan, belediye ve cami hoparlörlerinden yapılan anonslarda, Bolu halkına Türk bayrakları ile sokağa çıkma çağrısı yapıldı.

Düzce

Türk bayrakları eşliğinde kent merkezindeki Anıtpark Meydanı'na yürüyen kalabalık, sloganlar atarak askeri kalkışmaya tepki gösterdi.

Tüm sivil toplum kuruluşlarının da destek vererek, çağrıda bulunduğu kentte şehir içinde trafik tamamen durdu.

AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin burada halka hitaben yaptığı konuşmada, vatandaşın demokrasiye sahip çıktığını söyledi. AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan da darbe girişiminin başarısız olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından meydanda "Dua" şiiri ve ezan okundu.

Kent merkezinde halkın sürekli ayakta tutulması için siren sesleri çalıyor.

Akçakoca ilçesinde de vatandaşlara seslenen ilçe Kaymakamı Mehmet Özer, devlet adına ilçede yetki kullanan tüm kamu görevlilerinin bir ve beraber olarak milletin içinde ve yanında olduğunu belirtti.

Özer, jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü, cumhuriyet savcısı ve diğer yetkililer ile beraber olduklarını aktararak şöyle devam etti:

"Bu kritik gecede, bu güzide topluluk ile beraberdir. Devlet buradadır, görüyorum ki millet de burada. Bu milleti temsil eden, devlete karşı tutulan her tülü kalkışma misli ile karşılık bulacaktır. Bizler Akçakoca'da, bir ve beraber olarak devlet denen erki, ayakta tutmaya kararlıyız. Allah'ın izni ile gün ağardığında, devlet, tekrar, her zamanki gibi 18 yaşında dimdik olacaktır."

Konuşmanın ardından heyet, vatandaşlarla birlikte "Ya Allah bismillah Allahu Ekber" sloganları attı.

Karabük

Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar da darbe girişimine tepki gösterdi.

Toplanan kalabalığa konuşan Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, devletin dimdik ayakta olduğunu söyledi.

Duyarlılığından dolayı vatandaşlara teşekkür eden Tezsever, "Sizleri tebrik ediyorum, alınlarınızdan öpüyorum. Vatandaşımız hep birlikte ayakta dimdik sırt sırtayız, birlikteyiz. Her şey kontrol altında, herhangi bir sıkıntı yok. Her şey kontrolümüzde. O yüzden bu duyarlılığınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sükunet içinde birlikteliğimizi burada ciddi ve vakur bir şekilde göstererek vatanımıza milletimize sahip çıktığımızı en güzel şekilde gösterdik, göstereceğiz." diye konuştu.

Meydanda toplanan binlerce kişi, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Millet uyuma vatanına sahip çık" sloganları attı.

Bartın

Askeri kalkışma nedeniyle çok sayıda vatandaş, destek amacıyla AK Parti Bartın İl Başkanlığı önüne geldi.

Buradan sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na geçen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla askeri kalkışmaya tepki göstererek, "Darbeye karşı omuz omuza", "Dik dur eğilme Bartın seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "Hainler halka hesap verecek" sloganları atarak tekbir getirdi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, ülkedeki vatandaşların demokrasiye sahip çıktığını ve kentte de durumun sakin olduğunu söyledi.

Ülkedeki tüm meydanların dolduğunu ifade eden Manav, "Bu kalabalığı gören darbeye teşebbüs edemez. Biz hukuk kuralları içinde darbenin karşısında duracağız." dedi.

Öte yandan araçlarıyla konvoy oluşturan vatandaşlar da korna çalarak tepkilerini gösterdi.

Bartın Valisi Nusret Dirim ise "Darbeciler bu ülkede hiçbir zaman biri yere varamayacaklar. Bu hainler, mevzuatımız çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılacaktır." dedi.

Dirim, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav'ın da katılımıyla Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtından vatandaşlara seslendi.

Ülke demokrasisinin talihsiz bir darbe girişimi yaşadığını ifade eden Dirim, "Ancak şükürler olsun halkımız, darbecilere karşı dimdik ayakta, meydanlarda, birlik bütünlük içerisinde. Darbe girişiminin püskürtüldüğünü, sonuçsuz kalacağını biliyoruz." dedi.

Halkın hükümetine, devletine, demokrasisine sahip çıkmasının son derece duygulandırıcı olduğunu dile getiren Dirim, "Darbelerle bir yere varılamadığını, varılamayacağını milletimiz meydanlara çıkarak gösteriyor. Darbeciler bu ülkede hiçbir zaman biri yere varamayacaklar. Bu hainler, mevzuatımız çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bundan emin olun. Türkiye'nin böyle bir geceyi, böyle bir darbe girişimini yaşamayı hiçbir zaman hak etmedi. Millet olarak bu darbecilerin, paralelcilerin oyunlarına gelmeyeceğimizi en demokratik şekilde göstermeliyiz." diye konuştu.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan da, darbe girişimi karşısında halkın sokaklara dökülmesiyle ülkenin bir gurur gecesi yaşadığını dile getirdi.

Kaplan, "Darbeciler, güçlü Türkiye'nin önüne geçemeyecekler. Milletimiz, bunu en güçlü şekilde gösterdi." dedi.

Meydanda toplanan binlerce kişi, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Millet uyuma vatanına sahip çık" sloganları attı, İstiklal Marşı okudu.

Bu arada kentteki camilerde sela okundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Darbe Girişimine Karşı Ayakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement