Türkiye'de 2 Bin 207 Kişiye Mers Şüphesiyle Test Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Türkiye'de 2 Bin 207 Kişiye Mers Şüphesiyle Test Yapıldı

Türkiye\'de 2 Bin 207 Kişiye Mers Şüphesiyle Test Yapıldı

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Türkiye’de Ortadoğu Solunum Yetmezliği (MERS) ile ilgili 2 bin 207 kişiye test yapıldığını belirterek, bunlardan sadece birinde hastalığın tespit edildiğini kaydetti.

06.11.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, Türkiye'de Ortadoğu Solunum Yetmezliği (MERS) ile ilgili 2 bin 207 kişiye test yapıldığını belirterek, bunlardan sadece birinde hastalığın tespit edildiğini kaydetti.

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, MERS ile ilgili açıklamalarda bulundu. MERS virüsünün ilk kez 2012 yılında Suudi Arabistan'da ortaya çıktığını anımsatan Yavuz, salgının en son Mayıs 2015'te Güney Kore'de görüldüğünü kaydetti. MERS virüsünün, ateş, öksürük ve nefes darlığı gibi belirtilerinin olduğuna dikkat çeken Yavuz, "Hastaların muayenelerinde de genellikle zatürre bulunur. Bazı hastalarda ishal gibi sindirim sistemi belirtileri de meydana gelmiştir. Hastalık şiddetli olduğunda yoğun bakım ve solunum cihazına gerek duyulmaktadır. Bazı hastalarda da özellikle böbreklerde organ yetmezliği meydana gelmiştir. MERS hastalarının yaklaşık yüzde 40'ı maalesef hayatını kaybetmiştir" dedi.

Türkiye'de 9 Eylül 2015'e kadar 2 bin 207 kişiye MERS şüphesi ile test yapıldığını ancak hastalığın sadece bir kişide tespit edildiğini vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Hasta olan vatandaşımız, hac veya umre ziyaretçisi olmayıp, Suudi Arabistan'da çalışan ve orada hastalanarak, ülkemize dönen bir vatandaşımızdır. Hac ve umre amaçları ile Suudi Arabistan'a gidenlerle birlikte, vaka görülen diğer ülkelere giden kişilere de MERS hakkında bilgilendirmeler yapılarak, korunma yolları anlatılmaktadır. Arabistan'a gidenlere seyahatleri öncesinde İl Müftülükleri ile birlikte MERS ile ilgili bilgilendirmeler yapılmaktadır." - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'de 2 Bin 207 Kişiye Mers Şüphesiyle Test Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement