Türkiye'de Bir İlk - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Bir İlk

Türkiye\'de Bir İlk

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) ev sahipliğini yaptığı programda 12. eTR ödülünü alan Şahinbey Belediyesi, e-belediyecilik uygulaması dalında ‘Açık Veri Portalı’ projesiyle orta ölçekli belediyeler arasında birinci oldu.

17.01.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ev sahipliğini yaptığı programda 12. eTR ödülünü alan Şahinbey Belediyesi, e-belediyecilik uygulaması dalında 'Açık Veri Portalı' projesiyle orta ölçekli belediyeler arasında birinci oldu. Dünyada sadece 10 ülkede uygulanan proje ile birlikte vatandaşlar, artık bütün işlemlerini internetten yapabilecek.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle düzenlenen programda, 12. eTR ödülünü 'Açık Veri Portalı' projesi ile Şahinbey Belediyesi aldı. Kamudan vatandaşa, kamudan kamuya, kamudan iş dünyasına ve özel ödüllerin yarıştığı törende 6 yılda üçüncü defa eTR ödüllüne layık görülen Şahinbey Belediyesi, bu yıl e-belediyecilik uygulaması dalında aday gösterildiği 'Açık Veri Portalı' projesiyle orta ölçekli belediyeler arasında birinci oldu. Dünyada sadece 10 ülkede uygulanan projenin Türkiye'de uygulamaya girmesi ile birlikte vatandaşlar artık veri portalıyla her türlü bilgiye sahip olacak.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gazetecilere projenin detayları ile ilgili bilgiler verdi. Tahmazoğlu, dünyanın hızla geliştiğini ifade ederek, internet üzerinden sağlanan hizmetlere her gün yenilerinin eklendiğini söyledi. Şahinbey Belediyesi'nin daha önce e-belediyecilik alanında yaptığı çalışmalarla ödüller kazandığını hatırlatan Tahmzaoğlu, 'Açık Veri Portalı' projesi ile orta ölçekli belediyeler kategorisinde birincilik ödülü aldıklarını söyledi. Tahmazoğlu, "Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şahinbey Belediyesi olarak bundan gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

"DÜNYANIN SADECE 10 ÜLKESİNDE BU UYGULAMA VAR"

Tahmazoğlu, bu proje ile belediyenin kamu kaynaklarını kullanarak Türkiye'ye örnek bir çalışma yaptığını söyledi. Topladıkları verileri internet ortamında vatandaşlarla paylaştıklarını dile getiren Başkan Tahmazoğlu, "Bir vatandaş ihtiyaç duyduğu her şeye internet ortamından ulaşabilecek. Aynı zamanda bu verileri kendi internet sitesine indirebiliyor. Bu anlamda kamu kurum ve kuruluşları zaman ve masraf harcamadan tasarruf sağlıyor. Aynı zamanda da vatandaş, arzu ettiği bilgilere çok rahat bir şekilde ulaşabiliyor. Gerçekten çok güzel bir hizmet. Bu da Türkiye'de ilk defa Şahinbey Belediyesi tarafından uygulanan bir hizmettir. Dünyanın sadece 10 ülkesinde bu uygulama var" dedi.

"AMAÇ VATANDAŞIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK"

Tahmazoğlu, "Buradaki amaç vatandaşın yorulmadan ve belediyeye gelmeden, belediyemiz ile alakalı olsun veya olmasın kentimizle ilgili ulaşmak istediği tüm veriye rahat bir şekilde ulaşma imkanı sağlamak. Bilgi güçtür, paylaşılmayan bilginin hiç bir değeri yoktur. Ne kadar bilgi toplayıp, ne kadar vatandaşımıza ulaşabiliyorsak vatandaşın hayatını kolaylaştırmış oluruz" diye konuştu - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'de Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement