Türkiye'de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Programıyla 355 Bin Kişi İs Sahibi Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Programıyla 355 Bin Kişi İs Sahibi Oldu

Türkiye\'de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Programıyla 355 Bin Kişi İs Sahibi Oldu

Türkiye’de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programıyla 3 ay içerisinde 355 bin kişinin iş sahibi olduğunu belirten Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, 2017 yılı sonuna kadar 2 milyon artı istihdam hedeflediklerini söyledi.

25.03.2017 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programıyla 3 ay içerisinde 355 bin kişinin iş sahibi olduğunu belirten Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan, 2017 yılı sonuna kadar 2 milyon artı istihdam hedeflediklerini söyledi.

Bingöl'e gelen Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Ceylan beraberinde, SGK Asgari İşçilik Daire Başkanı Ahmet Yetim ve Türkiye İş Kurumu Dairesi Başkanı Cihat Demiral, SGK Bingöl İl Müdürü Muzaffer Çakar ile birlikte organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulunarak, meslek odaları başkanlarıyla bir araya geldi.

Bakanlık olarak bu yıl 2 milyon artı istihdam hedeflerinin bulunduğunu kaydeden Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Ceylan, "Bunu gerçekleştirmek üzere gerek bakanlığımızın merkez teşkilatı gerekse taşra teşkilatımız sürekli sanayicilerimizle, işverenlerimizle, esnaf odalarımızla ve işçilerimizle beraber oluyor. Bu çerçevede 2 milyon istihdam hedefimizin 3 aya yakın bir zamanda yaklaşık 355 binini sağlamış durumdayız" dedi.

Hedeflerinin yüzde 18'ini gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Ceylan, "Özellikle Nisan ve Mayıs aylarını üretim ve istihdamın yoğun bir şekilde uygulanacağı aylar olarak dikkate alınırsa, 2 milyon hedefine kolaylıkla ulaşacağımız kanaatindeyiz. 2017 yılının ilk günlerinde Bingöl'e gelmiştik. Bugün yine buradayız ve geldiğimiz durumu analiz edebiliyoruz.Bingöl'de aktif iş gücü programları çerçevesinde İş-Kur İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen işbaşı eğitim programları ve diğer programlar çerçevesinde 2017 yılında bin 20 kişinin istihdama katıldığını görüyoruz. Sosyal güvenlik verilerimize baktığımız zaman da toplam itibariyle İş-Kur ve işverenlerimizin diğer istihdam arayışlarını kullanmak suretiyle bin 170 kişinin istihdama katıldığını söyleyebiliriz. Bu rakamlara kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan istihdamlar dahil değil" diye konuştu.

Cazibe Merkezleri kapsamında Bingöl'e 80 civarında yatırımcının başvuruda bulunduğunu ifade eden Ceylan, "Bu yatırımcılarımız üretime başlayabilecek durumdadır. Organize Sanayi Bölgesinde yaptığımız temaslarda hali hazırda 47 parselin olduğunu fakat bunlardan 21 tanesinin faaliyette olduğunu gördük. Bunlardan geriye kalan parsellerde en kısa sürede yatırım ve üretime, istihdama dönüşmesi için gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Gerekirse ilgili kurumları bu konuda harekete geçirmek için girişimde bulunacağız" diye konuştu.

SGK Asgari İşçilik Daire Başkanı Ahmet Yetim ise, SGK'nın uyguladığı teşviklerde değinerek, "Şua itibariyle yürürlükte olan 11 teşvik uygulamamız var. SGK olarak en fazla 5 puan prim desteğini uygulamaktayız. Bu destekten yararlanmaların şartları çok basit, işverenlerimizin kuruma borcu olmaması veya olan borcu yapılandırması halinde teşvikten otomatik olarak yararlanabiliyorlar. Bu teşvikin yanında Bingöl ilinin ilave 6 puan teşvik uygulaması da var bunu da çokça uyguluyoruz. Son olarak 1 Şubat 2017 tarihi itibariyle artı istihdam seferberliği kapsamında işsizlik kanuna bir madde ekleyerek, en çok bu sene uygulamasını beklediğimiz ilave bir teşvik daha getirdik. Burada da sadece işverenlerimiz Bin 404 lira olan asgari ücretin netini ödeyerek, ilave aldığı işçilerin tüm prim ve vergi yükünü devlet karşılıyor. Bunun çalışma hayatında artı istihdam yaratmak adına etkili olacağını düşüyoruz" şeklinde ifade etti.

Türkiye İş Kurumu Dairesi Başkanı Cihat Demiral ise İş-Kur'un aktif ve pasif politikaları hakkında bilgiler aktarıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'de 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' Programıyla 355 Bin Kişi İs Sahibi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement