Türkiye'de Doğan Bebekleri, Suriyeli Ailelere Güç Veriyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Doğan Bebekleri, Suriyeli Ailelere Güç Veriyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Tekel Geçici Barınma Merkezi'ne yerleştirilen Suriyeli 2 aile, henüz 10 gün önce dünyaya gelen minik Ömer ve 1 aylık Meryem ile hayata birlikte tutunuyor.

16.01.2016 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LALE KÖKLÜ - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Tekel Geçici Barınma Merkezi'ne yerleştirilen Suriyeli 2 aile, henüz 10 gün önce dünyaya gelen minik Ömer ve 1 aylık Meryem ile hayata birlikte tutunuyor.

Yaklaşık 5 yıldır devam eden Suriye'deki iç savaş nedeniyle 10 binlerce Suriyelinin misafir edildiği Türkiye'de dünyaya gelen minik Suriyeliler, hiç bilmedikleri vatanlarından ayrı hayata "Merhaba" diyor.

Altınözü Tekel Geçici Barınma Merkezi'nde özel yapılan bölünmüş odalarda komşu olan Suriyeli Hellak ve Tab ailelerinin evlatları, gözlerini Türkiye'de açan bebeklerden sadece ikisi...

Her ikisi de ülkelerinden uzakta sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebekler Ömer ile Meryem, ailelerine bir nebze de olsa acılarını unutturuyor. Türk doktorların sağlıklarını yakından takip ettiği bebekler, gözlerindeki umut ışığıyla ailelerine de güç veriyor.

- "Çocuklarımın istikbali Türkiye'de daha güvenli"

10 gün önce dünyaya gelen Ömer'in babası Muhammed Hellak (40), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'ye sığındıklarını söyledi. Ömer'in dördüncü çocukları olduğunu belirten Hellak, "Bebeğimiz, Antakya'daki bir hastanede dünyaya geldi. Eşimin doğumunda hiçbir sıkıntı yaşamadık. Türk yetkililer, bizlere çok yardımcı oldu. Bebeğim ve eşimle her zaman ilgilendiler. Allah, onlardan razı olsun" diye konuştu.

Sığındıkları barınma merkezinde her türlü ihtiyaçlarının da karşılandığına işaret eden Hellak, kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür etti.

Bir baba olarak en büyük endişesinin evlatlarının sağlığı ve güvenliği olduğunu aktaran Hellak, "Çok şükür, burada evlatlarım güvende. Türkiye olmasaydı belki hayatta bile olmazdık. Burada herkes, bizlere içten kucak açtı. Çocuklarımın istikbali, Türkiye'de daha güvenli" dedi.

Anne Nida Karut (32) ise en kısa zamanda Suriye'deki savaşın sona ermesini ve evlatlarının ülkelerinde büyümesini istediğini ifade etti.

Suriyeli bir başka baba Ziyad el Tab da 1 aylık bebeği Meryem'in barınma merkezindeki küçük odalarına sevinç getirdiğini dile getirdi. Bebeğinin sağlıklı, kendilerinin ise mutlu olduğunu kaydeden Tab, "Kızım, geçen ay dünyaya geldi. Doğumda bizden ücret almadılar, eşim çok rahat ve sağlıklı bir hamilelik geçirdi, ilaçlarımızı verdiler. Bebeğimle çok iyi ilgilendiler. Herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'de Doğan Bebekleri, Suriyeli Ailelere Güç Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement