Türkiye'de Görev Yapan 65 Ülkenin Büyükelçisi Mardin'de - Son Dakika
Yerel

Türkiye'de Görev Yapan 65 Ülkenin Büyükelçisi Mardin'de

Türkiye\'de Görev Yapan 65 Ülkenin Büyükelçisi Mardin\'de

TİM'in düzenlendiği program kapsamında, Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisi, Mardin'in tarihi yerlerini gezdi.

21.09.2014 21:37  Güncelleme: 08:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisi, Mardin'e geldi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlendiği program kapsamında 65 ülkenin büyükelçisi ve eşleri, Deyrulzafaran Manastırı ile Kasımiye Medresesi başta olmak üzere tarihi yerleri ziyaret etti.

Geziye katılan Ekonomi Bakanı Yardımcısı Adnan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyükelçiler ile eşleri, Bakanlıktaki genel müdürler, üst düzey yöneticiler ve TİM'in yöneticileriyle Mardin'e geldiklerini söyledi.

Yıldırım, büyükelçilerin ziyaretinin bölgenin ekonomi, ticaret, turizm ve diğer iş kolları bakımından faydalı bulduğunu belirtti.

Seyahate katılan büyükelçilerle sadece ekonomi ve ihracatı konuşmadıklarını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu bölgenin, Mardin'in ve Türkiye'nin kültürünü, turizmini konuşuyoruz. Büyükelçiler, bu bölgenin ticaretini, turizmini dünyayla entegrasyonunu arttıracak bir organizasyon içerisindeler. Onlar da herşeyi çok yakından inceliyorlar. Bu seyahati organize edenler de onlara her türlü konuda fazlasıyla bilgi veriyor."

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise Mardin'i seçmelerindeki amacın farklı dil, din ve kültürlere sahip vatandaşların yüzyıllardan beri birlikte yaşadıklarını göstermek olduğunu belirterek, "Büyükelçilerimizin, burada gördükleri güzellikleri ve farklılıkları kendi ülkelerinde anlatabilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Amaç, Türkiye'nin dış ticaretine, turizmine katkıda bulunabilmek. Bu ülkelerle Türkiye'nin, üçüncü ülkelerle işbirliği yapmasına imkan sağlamak" diye konuştu.

"Yatırım imkanlarını ülkelerinde anlatacaklardır"

Geziye eşiyle katılan Haşimi Ürdün Krallığı Ankara Büyükelçisi Amjad Adaileh da kentteki manastırları ve tarihi Kasımiye Medresesi'ni gördüklerini belirtti. Adaileh, binlerce yıldan beri bu topraklarda hoşgörünün ve sevginin hakim olduğunu kaydetti.

"Bu geziden memnun kalan büyükelçiler, bu yaşadıkları tecrübeyi ve Türkiye'deki yatırım imkanlarını kesinlikle ülkelerine taşıyacak ve anlatacaklardır" diyen Adaileh, Türkiye'deki yatırım imkanın çok iyi olduğunu dile getirdi.

AK Parti hükümetince kentin geliştirilmesi için yapılan yatırımlar hakkında bilgilendirildiklerini kaydeden Adaileh, "Türkiye'nin ihracatı 158 milyar doları buldu. Bu rakamın 2023 yılında 500 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor. Bu müthiş bir şey. Bu da Türkiye'nin ekonomi, turizm ve diğer alanlarda nüfuzunu çok iyi bir şekilde geliştirmek istendiğinin göstergesidir" dedi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'de Görev Yapan 65 Ülkenin Büyükelçisi Mardin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement