Türkiye'de İlk Defa Atatürk Canlandırıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de İlk Defa Atatürk Canlandırıldı

Türkiye\'de İlk Defa Atatürk Canlandırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yeni kültür merkezini, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin açtı.

16.03.2013 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yeni kültür merkezini, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin açtı.

Kurtuluş Savaşı esnasında gösterdiği kahramanlık ve üstün gayreti ile 'Gazi' unvanı alan tek kent olan Gaziantep ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün buluşmasını yansıtan Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nin açılışı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Milletvekilleri, bürokratlar ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Belki Milyarlar değerindeki tarihi izler işte burada. Gaziantep savunmasının izleri burada, şehitler abidesi burada. Bu kentte sizlerle beraber 6 yıla aşkındır beraberiz. Bu Gaziantep'imizin Aile ve Sosyal Bakanımız Fatma Şahin'den sonra, bende ikinci bir Bakanı olarak, Gaziantep'teki bütün hizmetlerin hepsini destekliyoruz. Gaziantep sadece bir sanayi kenti değil, kültür turizmininde inanç turizminin de çok izleri olan bir kent. Aynı zamanda hem doğuya hem de Güneydoğuya öncülük yapacak bir şehir. Dönemimizde başlatılan kültür hizmetleri çok önemli bir noktaya geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı bir tarihi en güzel bir şekilde bizlere yaşattı. Gaziantep'te bu tür kültür hizmetlerini yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Asım Güzelbey'e teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise, Gaziantep'in geçmişiyle onur ve şeref duyduklarını belirtti. Kentin geçmişinden aldığı kuvvetle köklü bir geleceğe doğru yol aldığını ifade eden Şahin, "Çünkü herhangi bir şehir değil, bu gazi şehir. Çok köklü bir mazisi var" diye konuştu.

Gazianteplilerin şehre hizmet edenleri unutmadığını ve her zaman vefa gösterdiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti: "Biz kabinede, iki Gaziantepli olarak hizmet edeceğiz. Yaşanabilir bir şehir, geçmişiyle geleceği, modern ve geleneği birleştiren, insanla şehri bütünleştiren bir şehirdir. Baktığınız zaman bizim geçmişimiz bu. Kiliseyi, havrayı ve camiyi bir bütün, bir inanç zenginliği içerisine koyan anlayıştan geliyoruz. Hangi inançtan olursa olsun, inanç özgürlüğünü sağlayan ataların, ecdadın torunlarıyız. Aslında bu duygu ve düşünce bundan sonraki süreçte yaşayacağımız veya yaşadığımız tüm sorunlara çare bulacak bir sorumluluk, bir bakıştır. Buradaki taşların, kurşun izlerinin dili olsa da konuşsa, verilen mücadeleyi. Verilen şanlı, şerefli tarihi, verilen canları, verilen kanları ve 'şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' denen bu toprağı vatan yapan geçmişi. Bunu, gençlerimize sürekli canlı tutup anlatmamız gerekiyor. Yani 'ne olmuş' deyip bakabilirsiniz. Ama işin derinlemesine baktığınız zaman gençlerimize bu geçmişi anlatıp, bu geleceğe dair duyguları güçlü tutmamız gerekiyor. İşte biz Gaziantep olarak böyle bir yerel yönetime sahibiz. Gerek Büyükşehir gerek merkez belediye başkanlarımız, insan odaklı bir yerel yönetim anlayışla yollarına devam ediyorlar. Geçmişine sahip çıkıyorlar, geçmişten aldığı güçle de geleceği planlıyorlar" şeklinde konuştu.

Kendilerinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde şehre ait ne tür sorun varsa onu çözme gayreti, azmi ve kararlılığında yollarına devam etiklerini vurgulayan Şahin, "Güçlü bir ekibiz, güçlü bir takımız ve bütün gücümüzü de milletimizden, hemşehrilerimizden alıyoruz. Bu güç yanımızda olduğu sürece çözemeyeceğimiz hiçbir sorun olmadığını, ulaşamayacağımız hiçbir hedef olmadığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kültür Merkezi ve tarihi ile ilgili bilgiler veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, ise "Bulunduğumuz kültür merkezinin önemli bir özelliği var, kurşun delikleri. İkinci bir özelliği daha var, Atatürk'ün Gaziantep'e geldiği zaman binan balkonundan Gazianteplilere seslenmiş. Burası daha sonra sinema olarak, daha sonra Öğretmenevi olarak, kullanılmış. Öğretmenevi olarak kullanıldığı zaman da da binaya bazı müdahaleler yapılmış. Onarımlar yapılarak, binanın tarihi özelliği bozulmuş. Biz binanın rastorasyon işine girmeden, burayı Gaziantep halkına Kültür Merkezi olarak kazandırma adına harekete geçtik. Şimdi içerde göreceğiniz Türkiye'de ilk defa yapılan 3d tekniği ile Gaziantep savaşını anlatan bir panoramik ve Türkiye'de yine ilk defa Atatürk'ün bir anomatik

bir robotunu, görme imkanına sahip olacağız. Hedeflerimiz arasında arkadaki binaları da tekrar, kültür merkezi olarak bu binaya katılması sağlanacak" dedi.

Açılışın ardından Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde Antep Savunması'nın kahramanlarının canlandırıldığı 3D tekniği ile hazırlanan gösteriyi izleyen Bakanlar Fatma Şahin, Muammer Güler ve beraberindeki konuklar, Ulu Önder Atatürk'ün Animatik Robotu'nu izlerken duygulu anlar yaşadılar. Gösterinin sonunda Gaziantep Marşı'nı söyleyen Bakanlar ve davetliler ellerindeki Türk bayrakları ile marşa eşlik ettiler. Yeşilsu'da açılışı yapılan Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde Antep Savunmasının başkahramanlarından Şahinbey, Şehitkamil, Karayılan, Ali Şefik Özdemir gibi isimler de tanıtılıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'de İlk Defa Atatürk Canlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement