Türkiye'de İlk İftar Topu Kars Kalesi'nden Atıldı - Son Dakika
Yerel

Türkiye'de İlk İftar Topu Kars Kalesi'nden Atıldı

Türkiye\'de İlk İftar Topu Kars Kalesi\'nden Atıldı

Türkiye'de ramazanın ilk iftar topu, tarihi Kars Kalesi'nden atıldı.

18.06.2015 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ramazanın ilk iftar topu, tarihi Kars Kalesi'nden atıldı.

Kars Valiliğince 11 yıldır geleneksel hale getirilen "Türkiye'nin ilk iftar topu" etkinliği, bu yıl da akşam ezanının okunmasıyla tarihi Kars Kalesi'nden atıldı.

İftar topunu, "ateşleyici yeterlilik belgesi"ne sahip Tacettin Durmuş ateşledi.

Kars Vali Vekili Akif Pektaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve İl Müftüsü Mehmet Genç de kalede hazır bulundu.

Vali Vekili Pektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars'ın Türkiye'nin doğusunda yer aldığı için Türkiye'de en erken iftarı kucaklayan vilayetlerden biri olduğunu hatırlattı.

Pektaş, "Bu ilk iftar sevincini bütün Karslı hemşehrilerimizle paylaşmış olacağız. Bu mübarek ramazan ayının insanlığa, İslam alemine barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Bu bereketli ayın maneviyatında bulunan bu güzel değerler bütün insanlığa nakşeder" diye konuştu.

İftar topunu atan Durmuş da tüm İslam aleminde olduğu gibi Türkiye'de ve Kars'ta da ramazan coşkusu yaşandığını söyledi.

Durmuş, "11. yılında yine aynı tarihi mekandan iftar topunu ateşledim. İftar topu, Kars'ta geleneksel hale geldi. Kars halkının kulakları iftar topunda olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'de İlk İftar Topu Kars Kalesi'nden Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement