Türkiye'de İlk Kez Lojistik Sektörüne Kalifiye Eleman Yetiştirilecek - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de İlk Kez Lojistik Sektörüne Kalifiye Eleman Yetiştirilecek

Türkiye\'de İlk Kez Lojistik Sektörüne Kalifiye Eleman Yetiştirilecek

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında İŞKUR ile anlaşma imzalayan Günaydın Group, Türkiye’de ilk kez lojistik sektörüne kalifiye eleman yetiştirecek.

02.10.2015 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi kapsamında İŞKUR ile anlaşma imzalayan Günaydın Group, Türkiye'de ilk kez lojistik sektörüne kalifiye eleman yetiştirecek.

İŞ-KUR ve Günaydın Group'un yanı sıra Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İTO) ve Bornova Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin destek vereceği proje, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. 5 hafta sürecek eğitimlerde, kursiyerler TIR şoförlüğü konusunda teorik ve pratik eğitimlerden geçecek.

Proje kapsamında 20 kişilik gruplara eğitim verileceğini kaydeden Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Günaydın, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan projenin, sektörün kalifiye eleman ihtiyacına cevap vereceğini söyledi. Başvurusu kabul edilen adayların, öncelikle Bornova Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üç hafta sürecek eğitimlerde alanında uzman öğretmenler tarafından teorik olarak bilgilendirileceğini belirten Şenol Günaydın, Günaydın Group tarafından da iki hafta sürecek pratik eğitmlerle tır şoförleri yetiştireceklerini açıkladı. B, C, D ve E sınıfı ehliyet sahibi kişilerin başvurabileceğini dile getiren Şenol Günaydın, kursiyerlerin ileri sürüş teknikleri konusunda da eğitileceğini ifade etti.

Lojistik sektörüne ışık tutacak projenin istihdama katkı sağlayacağının altını çizen Günaydın Group yönetim kurulu üyesi Erol Günaydın ise, projenin hayata geçirilmesinde devlet desteğinin olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Lojistik sektörünün yanı sıra Türkiye'de birçok alanda kalifiye elemana ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Erol Günaydın, "Günaydın Group olarak uzun zamandan beri aklımızda olan bu proje, sektörün kalifiye eleman ihtiyacına cevap verecek nitelikte. Projenin hayata geçirilmesinde devletin desteği yadsınamaz. Biz 1 adım attıysak, devlet 3 adım attı. Proje İŞKUR sayesinde hayat buldu" dedi. Kalifiye eleman yetiştirmek isteyen firmaların, sorunlarını iyi bir şekilde ifade edebildikleri takdirde devlet tarafından olumlu cevap alabileceklerini dile getiren Erol Günaydın, firmaların bu konu üzerine eğilmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye'de İlk Kez Lojistik Sektörüne Kalifiye Eleman Yetiştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement