Türkiye'de İlk Kez Manisa'da Uygulanacak - Son Dakika
Yerel

Türkiye'de İlk Kez Manisa'da Uygulanacak

Türkiye\'de İlk Kez Manisa\'da Uygulanacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan ‘Dijital Planlama ve Bilgi Sistemi Projesi’ni hayata geçirdi.

02.09.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk kez uygulanacak olan 'Dijital Planlama ve Bilgi Sistemi Projesi'ni hayata geçirdi. Proje ile şehrin dijital haritasını çıkaracak olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, sistem ile elde edilecek olan görsel verilerle kentin planlamasını gerçekleştirecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Türkiye'de ilk kez uygulanacak olan 'Dijital Planlama ve Bilgi Sistemi' projesi ile şehrin dijital haritası çıkarılarak elde edilen verilerden kentin planlaması gerçekleştirilecek. Proje kapsamında ilk etapta Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılması planlanan hafif raylı sistemin simülasyonu için çalışma yapılıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ilk olarak Manisa şehir merkezinde uygulamaya başladığı Dijital Planlama ve Bilgi Sistemi Projesi'nden elde edilecek veriler ile ilin her noktası taranacak ve haritalama yöntemiyle elde edilen görüntüler sayesinde dijital ortamda kentin 360 derecelik fotoğraflarına ve 360 derecelik video olarak izlenebilmesine imkan sağlayacak. Manisa Büyükşehir Belediyesinin uygulamaya başladığı proje sayesinde ilin 3D simülasyon yazılımı oluşturulacak ve böylece projelerin uygulama aşamalarında uygunluğu ve verimliliği test edilebilecek.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de proje kapsamında yürütülen çalışmaları inceledi. Çalışmalarla ilgili olarak AXİMA Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım'dan bilgi alan Başkan Ergün, projenin ilk etapta kente kazandırılması için çalışmaların devam ettiği hafif raylı sistemin simülasyonunun hazırlanması için kullanıldığını söyledi. Başkan Ergün, "Hafif raylı sistem ile ilgili şu anda plankote çalışmaları süreci başladı. Mevcut güzergah üzerindeki çalışmalarımızı son teknoloji ile yapıyoruz. Bu güzergah üzerindeki çalışmaları bize veri olarak aktaracaklar" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'de İlk Kez Manisa'da Uygulanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement