Türkiye'de İlk Kez "Sivil Savunma Bilgi Yarışması" Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Türkiye'de İlk Kez "Sivil Savunma Bilgi Yarışması" Düzenlendi

Güngören Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘Sivil Savunma Bilgi Yarışması’nda yarışan öğrenciler, bu sayede doğal afetler karşısında neler yapmaları gerektiğini öğrendi.

27.02.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güngören Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen 'Sivil Savunma Bilgi Yarışması'nda yarışan öğrenciler, bu sayede doğal afetler karşısında neler yapmaları gerektiğini öğrendi.

Güngören Belediyesi, afet ve acil durumlar karşısında alınabilecek önlemler konusunda bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ortaokul öğrencileri arasında 'Sivil Savunma Bilgi Yarışması' düzenledi. İlçedeki 13 ortaokulun katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada öğrenciler birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Bilgi yarışmasının finali Güngören Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kızılay'ın 'Güvenli Yaşam Öğreniyorum' isimli kitabından sorumlu tutulan öğrencilere, afet, acil durum, ilk yardım, deprem ve yangın gibi konularda sorular yöneltildi.

"AMAÇ, BİREYLERİN AFETLERE KARŞI HAZIR BULUNMASINI SAĞLAMAK"

Bilgi yarışmanın amacına ilişkin bilgiler veren Güngören Belediyesi Sivil Savunma Şefi Kadir Zengin, "Güngören Belediyesi olarak afetlerin sürekli hayatımızda yer aldığını ve buna öğrencilerimizin sürekli hazır olması gerektiği kanaati olduğu için bir eğitim projesi konsepti oluşturduk. 'Canımı seviyorum harekete geçiyorum' afetlere hazırlık eğitim projemiz var. Bu kapsamda 7'den 77'ye tüm insanlarımıza eğitim veriyoruz. Anaokulunda çocuklardan huzurevinde kalan yaşlılarımıza kadar yaşayan her insanımız bizim eğitim projemizin kapsamında yer alıyor" diye konuştu.

"BURADA KAZANAN BİLGİ OLDU"

Öğrencilere sivil savunma ve doğal afetler konusunda çeşitli eğitimlerin verildiğini de belirten Zengin, "Şuanda liselerde 10'uncu sınıflara ilk yardım eğitimi, 11'inci sınıflara yangın önleme ve söndürme eğitimi ve 12'inci sınıflara da afet bilinci ve arama kurtarma eğitimleri veriyoruz. Bunun yanında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik ve bugün finalini yaptık. Ortaokullar arasında sivil savunma bilgi yarışması düzenledik. İlçemizdeki 13 okuldaki tüm öğrencilerimiz bu sınava hazırlandılar ve içlerinden başarılı olanlar okul temsilcisi olarak buraya geldiler ve başarılı bir şekilde kıran kırana bir mücadeleden sonra bir okulumuz birinci oldu. Aslında burada kazanan bilgi oldu, kazanan ülkemiz oldu" şeklinde konuştu.

Yarışmada 130 puan alan Gaziler Ortaokulu birinciliğe hak kazanırken, 120 puanda kalan Mustafa Kemal Ortaokulu ikinci oldu. Mehmetcik İmam Hatip Lisesi ise üçüncülüğü elde etti. Sonuçların açıklanmasının ardından dereceye giren öğrencilere bilgisayar, tablet ve fotoğraf makinesi gibi çeşitli ödüller verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'de İlk Kez 'Sivil Savunma Bilgi Yarışması' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement