Türkiye'de İlk Kez Vegist'ten Kale Cips - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de İlk Kez Vegist'ten Kale Cips

Türkiye\'de İlk Kez Vegist\'ten Kale Cips

Sağlıklı beslenme bakış açısıyla The Vegist markasını yaratarak bitkisel kaynaklı gıda üretimine de giren Gedik Sağlık, the Vegist markalı Kale Cipsler ile tüketiciye sağlıklı ve besin değeri yüksek atıştırmalıklar sunuyor.

21.02.2017 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

The Vegist Kale cipsleri yüksek besin değeri, bütünsel sağlık ve yaşam tarzına dayalı %100 doğal bitki bazlı katkısız sağlıklı atıştırmalıklar olarak ön plana çıkıyor.

KALE NEDİR?

Kale, bugün bildiğimiz gibi 2000 yıl önce Akdeniz bölgesinde ilk kez yetiştirildi. Roma İmparatorluğu zamanında ve Avrupa'nın ortaçağ döneminde 5. ve 15. yüzyıllar boyunca Avrupa'nın yiyecek arzında önemli bir rol oynamıştır. Avrupalı sömürgecilerin 1600'larda Kuzey Amerika'ya ilk Kale getirdiğine inanılıyor ve Rus tüccarlarının bu sebzeyi bir asır sonra Kanada'ya getirdikleri düşünülüyor.

Kale bitkisinin yararları...

Kale bitkisinin 100 gramında 30 kalori olması ve hiç yağ içermemesi diyet yapanlarının vazgeçemediği sebzeler arasında yer almasını sağlıyor. Vitamin, lif ve protein açısından oldukça zengin olan kale bitkisinin yararları oldukça fazla.Sütten daha çok kalsiyum içerdiğini belirten uzmanlar kale bitkisinin demir yönünden de zengin olduğunun altını çiziyor.

Güçlü dişler ve kemikler için bol kalsiyum içerir

Demir açısından zengindir.
Koyu yeşil yapraklarından dolayı yoğun K vitamini içerir
Vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur
Göz sağlığı için A vitamini içerir
Özellikle Beş kanser türüne karşı etkili olduğu söylenir. Mesane, meme, kolon, yumurtalık ve prostat kanseri bunların arasında yer alır.
Vücudun detoksifikasyon sistemi için kapsamlı destek sağladığı kabul edilir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ayrıca, bakır, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor gibi minerallerden zengin bir kaynaktır.
Kalp hızını ve kan basıncını kontrol eder.
Kolesterol düşürücü ve birçok kronik hastalıkların ana nedeni olan, vücuttaki iltihabı düşürücü etkileri olduğu belirtilir.
Dünyanın en sağlıklı 100 besini arasında, lutein içeriği bakımından Kale listenin başında yer alır. Kale; sadece WHFoods'daki en zengin lutein içeren besin değil, aynı zamanda bu karotenoid besin öğesini içeren 5.350 gıdayı analiz eden USDA'nın Ulusal Besin Veritabanındaki en iyi lutein içeren gıda maddesidir. Karotenoidler arasında lutein, göz sağlığına sağladığı fayda ile bilinir. Afrikalı ve Amerikalı kadınlar üzerinde yapılan yakın tarihli bir araştırmada, diyetle alınan Kale tüketiminin, yüksek emilim düzeylerine ulaştığı zaman Glokom ( genellikle gözde artan basıncın sebep olduğu göz hastalığı ) olasılığını azalttığı ortaya çıkmıştır. Bu durumda ''yüksek alım seviyeleri '' haftada en az 200 gr civarında olarak belirlenmiştir.
Yakın zamanlı bir araştırmada, Kale ile mercimeğin birlikteliği incelenmiş ve bu araştırmada iki temel esas ( mineral besinler ve prebiyotik besinler ) alınmıştır. Mercimek ve Kale kombinasyonunun birbirini prebiyotik ve mineral besinler açısından tamamladığı ortaya çıkmıştır.
Genel kardiyovasküler desteğin sağlanmasında kale için araştırma geçmişi oldukça güçlüdür ve kan kolesterol düzeylerinde düzelme ile sınırlı değildir. Bununla birlikte, Kale ve kolesterol düzeyleri üzerine yapılan araştırmalar özellikle ilginçtir. Son yıllardaki araştırmalar, buğulamayla pişirdiğinizde Kale'nin size bazı özel kolesterol düşürücü faydalar sağlayabileceğini gösterir. Kale'deki lifle ilgili bileşenler, buharda pişirildiklerinde sindirim sisteminizdeki safra asitleriyle birlikte daha iyi bir bağlanma işlevi görürler. Bu bağlanma işlemi gerçekleştiğinde safra asidi atılımı daha kolaydır ve sonuç olarak kolesterol seviyesi düşer.
Diğer sebzelerinin çoğunda olduğu gibi, Kale da kanser ile ilişkili olarak diğer sağlık durumlarına göre daha kapsamlı incelenmiştir. Kale'nin besleyici özellikleri
üç alanda ortaya çıkmaktadır: (1) antioksidan, (2) anti-inflamatuar ve (3) anti-kanser( glukosinolatlar ). Yeterli miktarda antioksidan almadığımızda, oksijen metabolizmamız tehlikeye girebilir ve "oksidatif stres" denilen metabolik bir problem yaşayabiliriz. Yeterince anti-inflamatuar besin alımı olmaksızın, enflamatuar sistemin düzenlenmesi tehlikeye girebilir ve biz kronik enflamasyon sorununu yaşayabiliriz. Oksidatif stres ve kronik inflamasyon ve bu metabolik sorunların birleşimi kanser gelişiminde risk faktörleri oluşturur. Mesane kanseri, göğüs kanseri, kolon kanseri, yumurtalık kanseri ve prostat kanseri dahil olmak üzere, beş özel kanser türünde Kale tüketilmesi üzerine araştırma çalışmaları yapılmıştır. Bu çalışmalar, Kale'in tüketiminin kanseri önleyici yararları olduğunu ortaya koymuştur.
Glukosinolatlarının kanser önleyici yararlar sağladığına dair yeterli kanıtlar vardır. Kale en az dört glukosinolat için en iyi besin kaynağıdır. Kale yenir ve sindirilirse, bu glukosinolatlar vücut tarafından kanser önleyici bileşikler haline dönüştürülebilir.
Bu sebeplerden dolayıdır ki; Kale Dünyanın En Sağlıklı besinleri arasında yer alır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'de İlk Kez Vegist'ten Kale Cips - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement