Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası'ndan, Başkonsolosa Veda Töreni - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası'ndan, Başkonsolosa Veda Töreni

BCCT geçtiğimiz hafta düzenlediği davette, diplomatik çevrelerle iş dünyası bir araya geldi.

18.07.2016 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odanın geleneksel hale getirdiği davet, bu yıl bir Veda Partisine de ev sahipliği yaptı. Birleşik Krallık Başkonsolosu ve Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) Türkiye, Orta Asya ve Güney Kafkasya Genel Direktörü Leigh Turner'ın, İstanbul'daki görevini tamamlaması nedeniyle, bir veda seremonisi düzenlendi.

Birleşik Krallık Başkonsolosluğu'nda gerçekleşen davette, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Richard Moore başta olmak üzere, Fransa, ABD, Hollanda İstanbul Başkonsolosları ile Başkonsolosluk temsilcileri, iş ve cemiyet hayatından seçkin simalar davetliler arasındaydı. Gecede Birleşik Krallık Büyükelçisi ve Başkonsolosu ile Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Myriam Domenach ve BCCT Yönetim Kurulu Üyesi Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, Nice'te meydana gelen olayla ilgili üzüntülerini ifade eden konuşmalar yaptılar.

Leigh Turner'ın veda konuşmasında şu sözler yer aldı: "Burada geçirdiğim dört yıl boyunca, İngiliz ihracatını ve yatırımını desteklemek için muazzam bir çaba ortaya koyan BCCT'ye teşekkür etmek istiyorum. Sizleri tebrik ediyor, ve tekrar teşekkür ediyorum. Son dört yıl içinde gerçekleştirdiğim dikkatli gözlemlere dayanarak şunu söyleyebilirim ki; Türkiye önemli ve güçlü bir ülke. Gelişmiş ekonomiye sahip demokrat ülkelerin oluşturduğu ailenin içinde de parlak bir geleceği olacağını hep birlikte umut ediyoruz. Bu yüzden dünyanın en iş dostu ekonomileri arasında yer alan güçlü bir ticari ulus olarak Birleşik Krallık, Türkiye ile ticari faaliyetler yürütmek, birlikte çalışmak ve bu işbirliğini devam ettirmek istiyor."

Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt ise konuşmasında; "Türkiye'de gerçek iş fırsatları mevcut. BCCT ve UKTI olarak her iki ülkede iş yapmak için fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek isteyen yatırımcılara, verdiğimiz servislerle destek olmaya çalışıyoruz."dedi.

Bu özel davet; Anadolu Efes, Aston Martin, Atlas Global, Avantgarde Hotel, Avivasa,Beko, Tarabya British Schools, CNR Expo, Dyson, Group Florence Nightangale Hospitals, JBC, Mey-Diageo, Nurol Holding, Sedef Group, SSP ve Vodafone sponsorluğuyla gerçekleşti. Ayrıca Colorfull Bakery, Divan, Elchyn Catering, Gangon, Helmanns, Hybrid, Musafir Indian Restaurant, Raffles Hotel, ve Rixos Pera catering hizmetleri ile partiye destek verdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası'ndan, Başkonsolosa Veda Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement