Türkiye'de Kış Sporları İstenilen Boyutta Değil" - Son Dakika
Spor

Türkiye'de Kış Sporları İstenilen Boyutta Değil"

Türkiye\'de Kış Sporları İstenilen Boyutta Değil"

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi Perviz Aran, Türkiye'nin gelecek yıl Erzurum'da düzenlenecek Avrupa Kış Oyunları Festivali'nde (EYOF) az da olsa madalya alabilmesinin başarılı sonuç olacağını belirterek, "Türkiye'de kış sporları maalesef istenilen boyutta değil." dedi.

21.09.2016 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FAHRETTİN GÖK - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi Perviz Aran, Türkiye'nin gelecek yıl Erzurum'da düzenlenecek Avrupa Kış Oyunları Festivali'nde (EYOF) az da olsa madalya alabilmesinin başarılı sonuç olacağını belirterek, "Türkiye'de kış sporları maalesef istenilen boyutta değil." dedi.

Perviz Aran, AA muhabirine, Erzurum'da 11-18 Şubat 2017'de yapılacak EYOF'a Avrupa'daki 46 ülkeden 33'ünün katılımını bildirdiğini, diğer ülkelerin katılımını da bu ay içinde bildirmelerini beklediklerini söyledi.

Erzurum'un 2011 yılında düzenlenen Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade) nedeniyle tesis yönünden hiçbir sıkıntısı olmadığını aktaran Aran, şöyle konuştu:

"Tesislerde ufak tefek bazı eksiklikler vardı. Spor Genel Müdürlüğünün girişimleri ve buradaki yerel yöneticilerle bu eksiklikleri büyük ölçüde tamamladık. Önümüzdeki aylarda bu iş tamamen bitecek. En büyük sıkıntımız atlama kuleleriydi, orada bir sıkıntı yaşadık. Konstrüksiyon çok ciddi şekilde devam ediyor. Tahmin ediyorum o da iki ay içinde bitmiş olacak. Tesis yönünden hiçbir eksiğimiz yoktur."

Aran, Türkiye'de kış sporlarının istenilen boyutta olmadığını dile getirerek, "Türkiye'de kış sporları maalesef istenilen boyutta değil. Bunun için ilgili federasyonların çok ciddi şekilde altyapı çalışmaları var. EYOF'ta az da olsa madalya alabilirsek bu bizim için başarı olacaktır. Çünkü bütün federasyonlar şu an 2020, 2022 yıllarına hazırlık yapmaktadır." diye konuştu.

EYOF'tan çok büyük bir başarı beklemeyeceklerini, sadece sporcuları önümüzdeki olimpiyatlar için hazırladıklarını bildiren Aran, şunları söyledi:

"En gerçekçi durum budur. Madalya umudumuz tabi var. Bu madalyanın rengi çok önemli. Bir madalya ümidimiz tabi ki var muhtelif federasyonlardan ama sayı olarak çok fazla bir şey olacağını tahmin etmiyorum. 2019 ve 2021 için gerçekten alttan son derece kuvvetli sporcularımız geliyor. Önümüzdeki yıllarda bunu çok net bir şekilde göreceğiz. Bunun dışında 2018 yılında Pyeongchang'da kış olimpiyat oyunları var. Buraya da ciddi şekilde hazırlanıyoruz. Şu an büyüklerde çok iyi bir performansımızın olduğunu söyleyemeyiz ama alttan çok kuvvetli kadroların geldiğini, çok net bir şekilde söyleyebilirim."

Türkiye organizasyonlarda başarılı

EYOF Koordinasyon Komisyonu Sorumlusu Liney Holdorsdottir de Türkiye'nin spor organizasyonları konusunda başarılı olduğunu belirterek, Türkiye'nin geçmişteki bir çok organizasyonlara başarıyla imza attığını ifade etti.

Türkiye'de spor geliştiğini kaydeden Holdorsdottir, "Türkiye'deki sporu benim değerlendirmem çok zor. Türkiye şu anda doğru yolda ilerliyor, bunu çok net şekilde söyleyebilirim. Gençliğe önem vermemiz lazım. Tesisler yönünden hiçbir eksiğiniz yok. İyi eğiticilerle, Türk sporunun iyi bir yere geleceği konusunda hiçbir şüphem yok." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye'de Kış Sporları İstenilen Boyutta Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement