Türkiye'de Lisansüstü Tarih Programlarının Durumu Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Türkiye'de Lisansüstü Tarih Programlarının Durumu Çalıştayı

SDÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından, "Türkiye’de Lisansüstü Tarih Programlarının Durumu Çalıştayı" düzenlendi.

12.04.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından, " Türkiye'de Lisansüstü Tarih Programlarının Durumu Çalıştayı" düzenlendi.

SDÜ Dış İlişkiler binası toplantı salonunda düzenlenen çalıştayda, lisansüstü tarih programlarının sorunları ve çözüm yolları tartışıldı. SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, yaptığı konuşmada, Türkiye'de lisansüstü tarih programlarının hangi seviyede olduğunu, dünya sıralamasında Türkiye'nin eğitiminin hangi durumda bulunduğunu tartışmak için bu toplantıyı düzenlediklerini ifade etti.

Seydi, özellikle İngiltere, Fransa, Almanya, Amerika örneğiyle Türkiye'deki lisansüstü eğitimi kıyasladıklarını belirterek, öğrencileri ve tarihçileri daha iyi bir noktaya getirmek için neler yapabileceklerini sürekli düşünüp, çaba gösterdiklerini kaydetti.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Şimşek, çalıştayı düzenlemekteki amaçlarının tarih alanında daha iyi çalışmalar yapılmasını sağlamak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Dünyada bizim çok önemsediğimiz Avrupa ülkelerinin ve ülkemizin lisansüstü tarih programlarıyla ilgili bir çerçeve çizeceğiz. Amacımız lisansüstü tarih programlarını iyileştirerek, bu süreçleri daha iyi planlayarak daha iyi tezlerin yapılmasını sağlamak. Tarih alanında daha nitelikli bilginin üretilmesini amaçlıyoruz."

Çalıştay, öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından yapılan karşılıklı müzakerelerle devam etti. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'de Lisansüstü Tarih Programlarının Durumu Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement