Türkiye'de Üretilen Her 4 Otomobilden 1'i Tofaş'tan - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de Üretilen Her 4 Otomobilden 1'i Tofaş'tan

Türkiye\'de Üretilen Her 4 Otomobilden 1\'i Tofaş\'tan

Koç Holding Üst Yöneticisi Durak: “Tofaş, geçen yıl 250 bin otomobil üretimi gerçekleştirdi, bunun 110 bini iç piyasada satıldı. Türkiye’de üretilen 4 otomobilden birini ürettik”

05.07.2013 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, Türkiye'de üretilen her 4 otomobilden birini Tofaş'ın ürettiğini söyledi.

Antalya Kemer yolu üzerinde Fiat bayisinin açılışına katılan Durak, Türkiye'deki toplam otomotiv üretimin ve ihracatın yarısını, Koç Holding şirketlerinin yaptığını söyledi.

İç piyasadaki satışlarda ise yüzde 30 pay aldığını belirten Durak, Türkiye otomotiv pazarında Tofaş'ın önemli bir yer tuttuğunu kaydetti.

Durak, Tofaş'ın geçen yıl 250 bin otomobil üretimi gerçekleştirdiğini anlatarak, "Bunun 110 bini iç piyasada satıldı. Türkiye'de üretilen 4 otomobilden birini ürettik" dedi.

Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Kamil Başaran da otomotiv sektörünün dünyanın en büyük yatırımlarının gerçekleştirildiği sektörlerin başında yer aldığını belirtti.

Sektörün her geçen gün büyümeye devam ederek Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürdüğünü dile getiren Başaran, Tofaş'ın, Fiat başta olmak üzere Lancia, Alfo Romeo, Jeep, Ferrari ve Maserati markalarıyla geniş kitleye hitap ettiğini aktardı.

Başaran, Fiat Linea, Doblo ve Fiorino'nun kendi segmentlerinde Türkiye'de en çok tercih edilen otomobil olduğunu ifade ederek, "Antalya'da geçen yıl 30 bin adede yakın araç satışı gerçekleşti. Bu yıl ise hafif ticari araç satışının artığını görüyoruz. Fiat markasıyla geçen yıl liderdik. Liderliğimizi sürdürmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Fiat'ın yeni modeli 500L'nin Antalya'da satışa sunulduğuna işaret eden Başaran, yeni tesisin hayırlı ve bol kazançlı olmasını diledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Antalya'ya yapılan yatırımlardan dolayı Koç ailesine teşekkür etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'de Üretilen Her 4 Otomobilden 1'i Tofaş'tan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement