Türkiye'de Yeniden Doğuyoruz" - Son Dakika
Yerel

Türkiye'de Yeniden Doğuyoruz"

IŞİD'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan misafirler kendilerine yardım eli uzatanlara minnet duygularını dile getiriyor Suriyeli Tesli: "Türkiye'nin yaptığının yarısını ülkemizde görseydik, bugün mutlu ve huzurlu şekilde yaşamaya devam ederdik"

21.09.2014 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEREM KOCALAR - Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarından kaçarak Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelen Suriyeliler, Türkiye'de adeta yeni bir hayata "merhaba" diyor.

Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalar sürüyor.  Bölgeden kaçan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi 2 gündür Türkiye'ye ayak basıyor.

Gelen misafirlerden bir bölümü, yakınlarının yanlarına yerleşirken önemli bir kısmı da Suruç ilçesindeki yatılı bölge okulunda barınıyor.

Burada yemekten barınmaya hemen her ihtiyaçları Türk hükümetinin görevlendirdiği yetkililer ve yardım kuruşları tarafından karşılanan misafirler, kendilerine yardım eli uzatanlara minnet duygularını dile getiriyorlar.

Hayatta kalabildikleri için şükreden Suriyeliler, yarın kendilerini ne beklediğini merak ediyor. Türkiye hükümeti ve halkının destekleriyle yeni bir hayata başlamayı arzulayan sığınmacılarının yeni hayatlarından en büyük beklentileri ise huzur.

Ailelerinin ciddi dram yaşadığı çocuklar ise kendi dünyalarında oyunlar oynamaya devam ediyor. Olan bitenden habersiz büyüyen çocuklar, çevredekilerin hediye ettiği çocuklarla gönüllerince koşup oynarken  bir çocuğun oyuncak uçağıyla oynaması adeta hayallerini göklere yükselttiklerini gösterir nitelikteydi.

-"Sıra bende derken..."

Okula sığınanlardan 84 yaşındaki Elif  Zeynan da Türkiye'ye yardımları için teşekkür ediyor.

Elindeki gösterişli yöresel dövmeleriyle dikkati çeken Elif Zeynan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3-4 yıl öncesine kadar Suriye'de mutlu bir hayat yaşadıklarını söyledi.

Ancak Esed'in zulümleriyle başlayan olayların IŞİD ile üst seviyeye çıktığını dile getiren Zeynan,  "Son yıllarda yakınlarımızı bir bir kaybettik. Sıra bende derken, çok sayıda sevdiğimi toprağa verdim. Bize bunları yaşatanlardan öbür dünyada hakkımı isteyeceğim" dedi.

En çok huzura ihtiyaçları olduğunu ifade eden Zeynan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde hayal ettiğimiz huzur ve sevgiye Türkiye'de kavuştuk. Bizden ilgi, alaka ve sevgilerini esirgemeyen herkesten Allah razı olsun. Yarın ne olacağız derken şimdi sanki Türkiye'de yeniden doğuyoruz. Sevgisizliğin, hoşgörüsüzlüğün ve katliamın kol gezdiği vatanımızda unutturulmaya çalışılan duyguları yeniden komşumuzda hatırladık. Çocuklarımın ve torunlarımın burada olması, beni biraz olsun rahatlatıyor."

Fatma Tesli ise Türkiye'nin yardımları ve destekleri karşısında şaşkınlık yaşadıklarını belirtti.

Bu kadar ilgi ve alakayı kendi vatanlarında görmediklerini dile getiren Tesli, "Türkiye'nin yaptığının yarısını ülkemizde görseydik, bugün mutlu ve huzurlu şekilde yaşamaya devam ederdik. Ama diktatörlerin ve zalimlerin kurbanı olduk. Biz kendimiz kurtardık ama orada kalanlar ne yaşıyor, onların hayatta olup olmadığını merak ediyoruz" diye konuştu.

Tesli, Türkiye'de misafir olduklarını ve evlerine yeniden kavuşmayı hayal ettiklerini sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'de Yeniden Doğuyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement