Türkiye'deki Abhaz Diasporasında Gürcü Krizi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'deki Abhaz Diasporasında Gürcü Krizi

Türkiye\'deki Abhaz Diasporasında Gürcü Krizi

TBMM 24. Yasama Dönemi Türkiye-Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Bursa Milletvekili Hüseyin ŞAHİN'e Abhaz Diasporasından sert tepki geldi.

01.10.2015 13:50  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abhaz Dernekleri Federasyonundan yapılan yazı açıklamada "Abhazya Devleti meşru ve bağımsız bir Cumhuriyettir, sınırlarını şehitlerin kanlarıyla çizmiş kendi bağımsız devletini kurmuştur. Gürcistan Devleti yönetimi her fırsatta Abhazya'nın bağımsızlığını tanımayarak ayrıca kağıt üzerinde oluşturduğu sözde Abhazya Özerk Devleti ismini özellikle Türkiye'de yaşayan Abhaz ve Gürcü diasporasında kullanmayı kendisine görev edinmiştir. Bu gün Abhazya topraklarında tek bir Gürcü bayrağı olmadığı gibi tek bir Gürcü askeride bulunmamaktadır. Abhazya kendi bayrağı ve kendi güvenlik güçleriyle sınırlarını korumakta devlet başkanını kendi halkı seçmektedir. Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi tarafından özellikle Abhaz ve Gürcü vatandaşların ortak yaşadıkları bölgelerde bilinçli olarak nifak tohumlarının atılması ve bir Milletvekilimizin bu politikaya alet olması kabul edilebilir bir gerçek değildir, kendisini Abhazya Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı olarak lanse eden Vakhtang Kolbaia'nın Gürcistan'da ABD ve İsrail destekli vakıfların desteği ile faaliyetler yaptığı hepimizin malumudur.

Abhazya'nın bu günkü gerçeğinde tam bağımsız bir devlet olduğunu kabul etmeyen sözde Hükümet Başkanı olduğunu söyleyen Kolbaia "92-93 yıllarında Abhazya'da savaş yapıldığını yüzlerce yıl birlikte olan Abhaz ve Gürcü halkının savaştığını ve bu harpten sonrası seçilmiş olan meşru meclisin Tiflis'e yerleşmek zorunda kaldığını, Abhazya'dan 300 bin kişinin göç ettiğini ve faaliyetlerini Tiflis'te devam ettiklerini" İnegöl Kafkas Derneğini ziyaretinde açıklamıştır. 1992 yılında Abhaz topraklarına saldıranların faşist Gürcü yönetimi olduğunu saklayan ve binlerce Abhaz insanımızın şehit olmasıyla son bulan bağımsızlık savaşımızın gerçeği hiçbir zaman bu güruhlar tarafından üstü örtülemeyecektir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti topraklarında 150 yıldan fazladır Gürcü kardeşlerimizle birlikte ve aynı bölgede yaşamaktayız, aynı köylerde veya komşu olarak akraba olarak barış içinde yaşamaktayız. Abhaz vatandaşlar için ata vatanı olan Abhazya konusunda çok hassas bir konuda nifak tohumlarının atılmasını asla kabul etmediğimiz gibi bir Milletvekilinin dostluk adına bu çirkin politikaya alet olmasına da anlam verememekteyiz. Abhazya konusunda Türkiye Cumhuriyeti Devletimizden daha duyarlı olmasını temenni ediyoruz ve bekliyoruz."denildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'deki Abhaz Diasporasında Gürcü Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement