Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin KKTC'de Yaklaşık 90 Bin Seçmen Oy Kullanacak - Son Dakika
Güncel

Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin KKTC'de Yaklaşık 90 Bin Seçmen Oy Kullanacak

Türkiye\'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin KKTC\'de Yaklaşık 90 Bin Seçmen Oy Kullanacak

Randevulu SİSTEM Yurt dışında yaşayan seçmenler için yapılan düzenlemeyle seçmenlere oy verebilmeleri için YSK'nın web sitesi aracılığıyla randevu verildi.

31.07.2014 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Randevulu SİSTEM

Yurt dışında yaşayan seçmenler için yapılan düzenlemeyle seçmenlere oy verebilmeleri için YSK'nın web sitesi aracılığıyla randevu verildi. Randevu almayan seçmenlere ise sistem tarafından otomatik randevu verildi. Randevu almayan ve 'seçsis sistemi' tarafından kendilerine otomatik randevu verilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, oy verme günü, saati ve yerlerini www.ysk.gov.tr internet adresinden kontrol etmesi gerekiyor. İnternet imkanı olmayanlar randevu gün, saat ve oy kullanılacak sandıklarını YSK'nın 904449975 telefon numaralı çağrı merkezinden mesai saatleri içinde, ya da TC Lefkoşa Büyükelçiliği'nin 6003173-74 konsolosluk numarasından, 6003100 numaralı Büyükelçilik santralinden öğrenebilecek.

RANDEVUYU KAÇIRAN SEÇMENLER

Oy kullanmak için randevu gününü kaçıran seçmenler, Başkent Lefkoşa'da kurulacak sandıklarda oy kullanma hakkını kaybedecek. Randevusunu kaçıran seçmenler ancak Türkiye'deki 42 gümrük kapısında oyunu kullanabilecek. Gümrük kapılarında 26 Temmuz'da başlayan oy verme işlemi ise 10 Ağustos'a kadar sürecek.

Seçmenlerin sandık başına TC kimlik numarası olan nüfus cüzdanı veya pasaportla gitmeleri gerekiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin KKTC'de Yaklaşık 90 Bin Seçmen Oy Kullanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement