Türkiye'deki Dev Projelerin Hvac Otomasyonuna Talibiz" - Son Dakika
Güncel

Türkiye'deki Dev Projelerin Hvac Otomasyonuna Talibiz"

Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, "İstanbul için hayati önem taşıyan Marmaray projesi ile öne çıkıyoruz.

02.06.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, "İstanbul için hayati önem taşıyan Marmaray projesi ile öne çıkıyoruz. Türkiye'deki bu tarz dev projelerin HVAC otomasyonuna talibiz." ifadelerini kullandı.

Şirket açıklamasına göre, Mitsubishi Electric Türkiye, ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (Heating, Ventilating and Air Conditioning - HVAC) sektöründeki otomasyon çalışmalarını konu alan sektör buluşmasını Ankara ve İstanbul'dan sonra bu kez İzmir'de düzenledi.

Açıklamaya göre, kamu ve özel sektör temsilcileri, yatırımcılar, taahhüt firmaları, yüklenici firmalar ve danışmanlar ile bir araya gelinen etkinlikte konuşan Fujisawa, Mitsubishi Electric'in Türkiye'deki ana faaliyet alanlarının klima sistemleri, fabrika otomasyon sistemleri, CNC mekatronik sistemler ve ileri robot teknolojilerinin satış ve satış sonrası hizmetlerinden oluştuğunu bildirdi.

Firmanın Türkiye'de uydu, asansör, görsel veri sistemleri, güç kaynakları ve ulaştırma bağlantılı altyapı projelerinde de yer aldığını ifade eden Fujisawa, markanın özellikle Türksat 4A-4B uyduları ve Marmaray projesinde kullanılan otomasyon teknolojisi ile öne çıktığını vurguladı. Fujisawa, şunları kaydetti:

"Mitsubishi Electric, Avrupa pazarında iklimlendirme ve soğutma sistemleri alanında daha da büyümeyi amaçlıyor. Türkiye'nin jeopolitik konumu, genç nüfusu ve büyüme potansiyeli ile avantajlı bir ülke olduğuna ve dünyanın ileri ekonomileri arasında söz sahibi olacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda Türkiye'de yatırım kararı da aldık.

Manisa'da konumlanan ve Ocak 2018'de üretime başlaması planlanan fabrikamız, yaklaşık 176 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek ve üretim kapasitesi yılda 500 bin ünite olacak. Yapılacak yatırımla 2020 mali yılı itibarıyla yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Manisa fabrikası ile Türkiye, Mitsubishi Electric için ev tipi klima alanında önemli bir üretim üssü haline gelecek."

-"HVAC projelerinin otomasyonunda iddialı oyuncuyuz"

Mitsubishi Electric'in 75 yılı aşkın süredir ileri otomasyon sistemleri ile dünya genelinde tercih edildiğini dile getiren Fujisawa, "Pek çok sektörde olduğu gibi HVAC projelerinin otomasyonunda da iddialı bir oyuncuyuz. Bu noktada İstanbul için hayati önem taşıyan Marmaray projesi ile öne çıkıyoruz. Türkiye'deki bu tarz dev projelerin HVAC otomasyonuna talibiz." ifadelerini kullandı.

Fujisawa, altyapı projelerinin yanı sıra fabrikalar, konut ve ofis projeleri, oteller, AVM'ler, otoparklar, tüneller ve havuzlar gibi her türlü toplu kullanım alanında bulunan HVAC sistemlerinin otomasyonunda çözüm ortağı olmayı hedeflediklerini bildirdi.

Otomasyon çözümleri ile HVAC sisteminin her bir unsurunun birbiriyle haberleşebilmesini ve tüm sistemin tek bir merkezden kolayca yönetilebilmesini sağladıklarını kaydeden Fujisawa, şu açıklamalarda bulundu:

"HVAC sektöründeki otomasyon gücümüzü, üstün teknolojimizi ve kalitemizi, uzun yıllara dayanan mühendislik tecrübemizle birleştirerek projelere özel çözümler sunuyoruz. Mitsubishi Electric Türkiye olarak Marmaray'ın İstasyon Bilgi ve Yönetim Sistemi projesini gerçekleştirdik. Marmaray BC1 Boğaz Geçiş Projesi kapsamındaki hizmetlerimiz, ileri teknoloji ürünü otomasyon ekipmanları, mühendislik ve tasarım, projelendirme, yazılım programlama, donanım montajı, devreye alma, eğitim ve servis desteğinden oluşuyor.

Tünel, tüm istasyonlar, havalandırma binaları ve jeneratör binalarında elektromekanik ekipmanların kontrol ve izlenme işlerini gerçekleştirdik. Yüzde 100 yedekli olarak tasarladığımız Marmaray kontrol sisteminde 37 bin donanım izleme ve kontrol noktası, 107 bin yazılım izleme ve kontrol noktası, 750 operatör ekranı kontrol sayfası ve 100 kilometre haberleşme kablosu bulunuyor. Bu sayede örneğin; tünelde oluşabilecek bir yangın durumunda operatörler, ilgili olay noktasındaki tren operatörü ile temas kurabiliyor, yolcuyu ve dumanı tahliye etmek amacıyla hava akış yönünü tespit edebiliyor. Böylelikle sistemin, operatörü yönlendirmesi ile hata olasılığını en aza düşürüp kolaylıkla tanımlı havalandırma senaryosunu başlatabiliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'deki Dev Projelerin Hvac Otomasyonuna Talibiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek
    21:58 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde yaşayan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde geceyi geçirmeye hazırlanıyor. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, sokaklara çıkarak ateş yakıyor ve geceyi dışarıda geçireceklerini belirtiyor. Vali Mehmet Ali Özkan, evlerinin bahçesinde geceyi geçirecek olan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletiyor. Vatandaşlar ise deprem sonucunda evlerinde hasar olduğunu ve tavanların kırıldığını ifade ediyor.


Advertisement