Türkiye'deki IŞİD Yapılanması MİT Raporunda - Son Dakika
Güncel

Türkiye'deki IŞİD Yapılanması MİT Raporunda

Bild, çok ses getirecek bir habere imza attı. Türkiye'deki IŞİD yapılanmasının deşifre edildiği haberin kaynağı ise Türk istihbaratının hazırlayıp hükümete sunduğu rapor.

23.09.2014 14:47  Güncelleme: 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİT, IŞİD militanlarının entrikalarına karşı Türk hükümetini uyarmak için 100 sayfalık bir rapor hazırladı. Bu "Bild-Zeitung" tarafından Salı günü rapor edildi. Raporun iç sayfalarında IŞİD'in yeni savaşçıları Türkiye'nin güneyinden Suriye'ye girdiği belirtildi.

MİLİTANLAR TÜRK HASTANELERİNDE TEDAVİ OLUYOR

"Bild-Zeitung"da yer alan raporda korkutucu bilgiler yer alıyor. Rapora göre; Teröristler Türkiye'den sadece silah yardımı almıyorlar, aynı zamanda militanlar Türk hastanelerinde bakılıyor ve acımasız yeni savaşçılar kazandırılıyor.

IŞİD ÇOCUKLARA TECAVÜZ EDİYOR

İstihbaratın raporuna göre yaşları 13-17 arasında değişen 8 çocuk, IŞİD teröristleri tarafından tecavüz edilip telefona kaydedildi. Böylece bunlar IŞİD için savaşma zorunda bırakılıyor. Bazı çocuklar ise kendi aileleri tarafından IŞİD teröristlerine emanet ediliyor. Bunun karşılığında 3000 Dolara kadar uzanan para alınıyor.

Bild'in haberine göre, IŞİD Türkiye'de gündelik hayatta zaten var. Kendi sosyal ağlarıyla kendine yeni militanlar buluyor ve sokaklarda kendi reklamlarını yapabiliyorlar.

IŞİD'İ KONTROL ALTINA ALAMIYORUZ

İstihbarat raporuna göre, "Haziran sonu bir olay meydana geldi. Bir tüccar yüksek sesle bağırarak 'Siz insan değilsiniz, sizin inandığınız İslam'a ben inanmıyorum' diyerek şikayetçi oldu. Sonra IŞİD'lı insanlar adamın boynunu vurdu. Bu olay Mahkemede anlaşmazlık sonucu çıkan kavgada öldü diye sonuçlandırıldı.

Rüşvetçi sınır görevlileri IŞİD teröristlerini rahatlıkla sınırdan geçiriyorlar.

Bild'de yer alan korkutucu istihbarat raporunun en önemli cümlesi, "IŞİD çok güçlü oldu ve biz onları kontrol altına alamıyoruz"

Türkiye\'deki IŞİD Yapılanması MİT Raporunda
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türkiye'deki IŞİD Yapılanması MİT Raporunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • kekowa: Türkiyeden beklenir 18 13 Yanıtla
  • KURGU.: DÜNYA MÜSLÜMANLARA DÜŞMAN. ÖYLE BİR ALGI İLE GELİYORLARKİ, İNSANIN DUDAKLARI UÇUKLUYOR. ALLAH BELANIZI VERSİN. SİYONİSTLER, KURDUĞUNUZ TUZAKLAR, İNŞALLAH MEZARLARINIZ OLACAK. BÖYLE BİR ALGIYI ANCAK İMANSIZLAR HAZIRLAR. 15 13 Yanıtla
  • botan saha komıtanı zarta parta: EZ JİTE HEZDIKIM IŞID DİYARBAKIRLI BEROO: rojovalılar da o kadar çok ataist var ki. neredeyse çoğu da alevi. ben diyarbakırlıyım ve kürt üm. ama rojovanındakilerde çok alevi veya ataist kürt var. bana ne . kürtse kürt valla onlar için kılımı kıpırdatmam. rojava güçleniğinde ilk önce sunni kürtleri keserler. benden söylemesi alevi türkmeni korur sunni kürt ü keserler. ben onların kanını bilirim kanınını. 9 16 Yanıtla
  • EMPERYALİSTLERE VE İŞBİRLİKÇİ PKKYA: YALAN DOLAN ASPARAGAS. SİZ FASIKLARA ASLA GÜVENMEYİZ ARTIK . İNSANLARI ÖLDÜRMKTE SİZLERİN ÜZRİNE YOKTUR ALMANLAR. ÇIKARDIĞINIZ SAVAŞ 20 MİLYON İNSANIN CANINA MALOLDU. UTANMADAN BAŞKALARINI ELEŞTİRMEYİN. SİZİN BATIL DAVANIZ DEĞİL BU 8 15 Yanıtla
  • şırnaklı: bunu yeni mi açığa çıkardılar ama biz 1 ay önce bildik yakalanan iş it çeteleri hepsini açıkladılar bir kişi diyordu bana 15 kişi nikah kıydı siz daha uyuyun ve gene yardımlarıına gidin o işi it denen çetelere katılın ve sizinde nikahlarınızı kıysınlar ahlak yoksun insanlar 20 2 Yanıtla
  • kekowa: Yağmur yağsa pkk yağdırıyor dersiniz :))))) 14 6 Yanıtla
  • malatya: yalan haber geçin bunları pkk yıllarca asker kılığına girip kürtleri öldürdü asker yaptı dedi bu ateistlerden herşey beklenir 7 13 Yanıtla
  • bozkurt: Bu isid türkiyeye ne yapti ki sorunu siilerle aleviler onlarda zaten bizden degil 3 14 Yanıtla
  • zazaniyazi: helal sana beroo 0 0
  • el müslim: kelleniz ağırlık yapıyo heralde tenekeler sizi 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement