Türkiye'deki Suriyelilere Protestolar Dünya Medyasının Dikkatini Çekti - Son Dakika
Dünya

Türkiye'deki Suriyelilere Protestolar Dünya Medyasının Dikkatini Çekti

Türkiye'de Suriyeli sığınmacılara yönelik protesto eylemlerinin çoğalması dünya medyasının dikkatini çekti.

26.08.2014 10:41  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de Suriyeli sığınmacılara yönelik protesto eylemlerinin çoğalması dünya medyasının dikkatini çekti. BBC "Çok sayıdaki Suriyeli mülteci varlığı, bazı kentlerde, özellikle doğuda, gerilimleri yükseltti" yorumunu yapıyor ve mültecilerin büyük kentlerde "çok görünürde" olduğunu vurguluyor.

İstanbul'da Suriyeli mültecilerin sayısının artmasına karşı yapılan bir protesto sırasında yüzlerce kişinin polis ile çatıştığını anlatan BBC, olayları "Kentin Avrupa tarafındaki İkitelli'de iş yerlerine saldırıldı, camlar kırıldı, bir araç devrildi. Gençler, Suriyeli karşıtı sloganları attı, Türk medyasına göre beş kişi hastaneye kaldırıldı" sözleriyle yansıtıyor.

Haberde 1.2 milyon kadar Suriyeli'nin iç savaştan kaçmak amacıyla Türkiye'ye girdiği belirtilirken "Türkiye'deki büyük sayıdaki Suriyeli mülteci varlığı, bazı kentlerde, özellikle doğuda gerilimleri yükseltti" deniliyor.

BBC'ye göre, Suriyeli mülteciler, İstanbul ve Türkiye'nin diğer büyük kentlerinde çok görünürde ve birçoğu dileniyor.

BM Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin sayısının 822 bin olduğunu söylese de Türkiye'nin bu sayının çok daha yüksek olduğunu belirttiği kaydeden BBC, Gaziantep'te bu ayın başlarında yaşanan çatışmaları anımsattıktan sonra "Şiddetin ardından otoriteler, mültecileri kentin dışına, çadır kentlerine göndereceklerini bildirdiler" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Türkiye'deki Suriyelilere Protestolar Dünya Medyasının Dikkatini Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement