Türkiye'deki Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Türkiye'deki Terör Saldırılarına Tepkiler

Memur-Sen, Bayburt, Rize ve Gümüşhane'deki şubeleriyle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da son dönemlerde artan güvenlik görevlilerini ve sivil halkı hedef alan terör saldırılarını kınadı.

19.08.2016 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen, Bayburt, Rize ve Gümüşhane'deki şubeleriyle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da son dönemlerde artan güvenlik görevlilerini ve sivil halkı hedef alan terör saldırılarını kınadı.

Memur-Sen Rize Şubesince 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen gösteride konuşan Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, terörün çocuk, kadın ya da erkek demeden herkesi katlettiğini ifade etti.

Türkiye'nin bağımsızlık ve demokrasi mücadelesini kendi öz kaynaklarıyla, vatandaşlarıyla ve birlikteliğiyle verdiğini vurgulayan Usta, "Bir gün işinde, gücünde herhangi bir Kürt aileyi yok ediyor, bir başka gün babasının yanındaki 5 yaşındaki masum çocuğu katlediyor ya da emniyet binalarına saldırarak güvenlik güçlerini şehit ediyor. Biz biliyoruz ki acıyla yoğrulmuş bir vatanın insanlarının birliğini, kardeşliğini bu tür saldırılar bozamayacaktır." dedi.

Türk milletinin acıda ve kederde kaynaştığına vurgu yapan Resul Usta, her saldırının milleti daha da kenetlendirdiğini kaydetti.

Bayburt

Memur-Sen Bayburt İl Temsilcisi Fikret Özbek, PKK terör örgütünün faaliyetlerini artırarak sürdürmesini "kalleşçe" diye nitelendirdi.

Özbek, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yaşanan terör saldırılarının kadın ve çocuk ayrımı yapmadığını belirtti.

PKK terör örgütünün bölgeyi esir almaya çalıştığına işaret eden Özbek, şunları kaydetti:

"Üst aklın oluşturduğu stratejinin taşeronu olan PKK'nın asıl niyeti, etnik fay hatlarını harekete geçirerek iç savaş çıkarmaktır. Bu yüzden PKK bir 'Kürt örgütü' değildir. Bölge insanının eğitimine, ekonomisine, inanç sistemine, yaşam hakkına orantısız bir şekilde saldırmaktadır. Bütün zararı bölge halkına vermektedir. Fakat bütün bunlara rağmen bölgede yaşayan insanlarımıza baş eğdiremedi, bundan sonra da eğdiremeyecektir. Artık her şey deşifre olmuştur. Ülkemize saldıran taşeron örgütlerin ortak bir proje olduğu bugün açık seçik bilinmektedir."

Gümüşhane

Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Musa Uncu da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından artarak meydana gelen hain terör saldırılarını kınadı.

Uncu, yaptığı açıklamada, terör ve destekçilerini lanetlediklerini belirterek, ülkenin sadece terörle mücadele etmediğini, küresel güçlerin oyununu bozmak için de büyük bir savaş verdiğini ifade etti.

PKK'nın özellikle Avrupa ülkeleri tarafından nasıl kollandığına acı bir şekilde şahit olunduğuna dikkati çeken Musa Uncu, şöyle devam etti:

"Bu yüzden Batı'nın terörle mücadele sözü ilke bazlı değil, çıkar esaslıdır. Yani söylemden ibarettir. Özellikle 15 Temmuz'da demokrasiye yapılan darbe konusunda takındıkları tavır, onların da iki yüzlülüğünü bir kere daha ortaya koymuştur. Emperyalist devletler hangi oyunu oynarsa oynasın, hangi terör örgütünü kullanırsa kullansın Türkiye diz çökmeyecektir. Türkiye'yi yalnızlaştırdığını zannedenler, mazlumları unutmaktadır. Mazlum milletler her an bu ülkeye, bu ülkenin insanına dua etmektedir. Türkiye, bu bağımsızlık ve demokrasi mücadelesini kendi öz kaynaklarıyla, kendi vatandaşlarıyla, birliği, beraberliği ve onuruyla veriyor. Bütün bu hile ve desiselere rağmen birlik ve beraberlik içinde kendi yolculuğumuza devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'deki Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement