Türkiye'deki Üniversitelere Girmek İçin Hazırlanıyorlar - Son Dakika
Güncel

Türkiye'deki Üniversitelere Girmek İçin Hazırlanıyorlar

Türkiye\'deki Üniversitelere Girmek İçin Hazırlanıyorlar

Almanya'da yaşayan Türk gençlerinin Türkiye'deki üniversitelere ilgisi her geçen gün artıyor.

24.10.2016 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da yaşayan Türk gençlerinin Türkiye'deki üniversitelere ilgisi her geçen gün artıyor. Yaşadıkları ülkede yükseköğrenim şansı yakalayamayan veya koşulları daha cazip gören gençler Türkiye'de üniversite eğitimi görmek istiyorlar. Hatta üniversitelerin yabancı öğrenciler için yaptıkları sınavları başarmak için hafta sonlarında çeşitli kurslara giden öğrenciler var.

"Kalite yükselince ilgi arttı"

Köln'deki Global Academia adlı kurum Almanya'daki Türk gençlerini Türkiye'deki üniversitelerin sınavlarına hazırlıyor. Global Academia'da Eğitim Danışmanı olarak görev yapan Ülfet Şahin, "Türkiye'de Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Sınav (YÇS) önceden merkezi sistemle yapılıyordu. Bu sınav kalktı. Doğal kanı üniversitelerin artık sınavsız öğrenci aldığı yönünde ancak böyle bir sistem yok. Üniversiteler artık sınavlarını kendileri yapıyorlar. Biz de bu sınavlara öğrencilerimizi hazırlıyoruz, matematik ve IQ konuları ağırlıklı olmak üzere" dedi.

Kalitenin yükselmesinin Türkiye'deki üniversitelere ilgiyi arttırdığını belirten Ülfet Şahin, gençlerin en fazla tıp fakültelerine girmek istediğini ifade etti.

"İmkanları değerlendirmek istiyorum"

Kursiyerlerden Yasemin Özlü, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okumak istediğini söyledi. Özlü, "Aslında Almanya'da kalmak istiyordum ama Almanya'da tıp fakültesine girmek çok zor. Onun için Türkiye'ye gitmek istiyorum, annem babam da Türk. İzmir'e gidersem halam var" diye konuştu.

Beyda Özbayram ise İstanbul Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi okumak istediğini dile getirdi. Beyda Özbayram neden Türkiye'yi tercih ettiğini, "Türkiye'de daha çok imkanım olacağını düşünüyorum ve bana sunulan bu imkanları değerlendirmek istiyorum" sözleriyle ifade etti. - Köln

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'deki Üniversitelere Girmek İçin Hazırlanıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement