Türkiye Demokrasi Forumu Ordu'da Toplanacak - Son Dakika
Yerel

Türkiye Demokrasi Forumu Ordu'da Toplanacak

Türkiye Demokrasi Forumu'nun 18-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Ordu'nun Mesudiye ilçesinde ikinci kez toplanacağı bildirildi.

31.08.2015 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Demokrasi Forumu'nun 18-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Ordu'nun Mesudiye ilçesinde ikinci kez toplanacağı bildirildi.

Türkiye Demokrasi Forumu Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, yaptığı yazılı açıklamada, Mesudiye ilçesinde ikinci kez toplanacak foruma farklı konularda 25 bildirinin sunulacağını ve forumu 700 katılımcının izlemesinin beklendiğini ifade etti.

Forumun ana temasının, "Doğrudan Demokrasi ve Yerel Kalkınma Çabaları" olarak belirlendiğini belirten Ekşi, şunları kaydetti:

"Foruma yerel yönetimler, meslek odaları, kalkınma kooperatifleri, kalkınma ajansları, kent konseyleri, kalkınma amaçlı vakıf ve dernekler, sendikalar, üniversiteler ve medyadan temsilciler katılacak. Forum programında; 'Türkiye'nin Siyasal Kültüründe Demokrasi, Demokrasi ve Hukuk, Sivil Toplum Kuruluşlarının İtibarı, Demokrasi ve Basın Özgürlüğü, Yerel Kalkınmada Kadın, Kırsal Kalkınmada Kalkınma Ajanslarının İşlevi, Bireysel ve Kamusal Boyutları ile Ekonomik Demokrasi, Çevre ve Kalkınma Gerilimi, Sürdürülebilir Turizm ve Yerel  Kalkınma' gibi önemli başlıklar, alanında söz sahibi akademisyenler, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları yöneticileri tarafından tartışmaya açılacak."

Ekşi, foruma Kars'ın Boğatepe köyünden Çanakkale'nin Nusratlı köyüne, Erzurum'un Uzundere ilçesinden Hatay'ın Samandağ ilçesine, Burdur'dan Trabzon'a  4 belediye, 3 meslek odası, 3 kooperatif, 3 kalkınma derneği, 2 vakıf, bir kent konseyi, bir kalkınma ajansı başkanı veya temsilcisi ile 6 akademisyen ve 4 kamu görevlisinin katılacağını da kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Demokrasi Forumu Ordu'da Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement