Türkiye'den Bosna Hersek'e Kurban Yardımı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Bosna Hersek'e Kurban Yardımı

Türkiye'den birçok insani yardım kuruluşu, Bosna Hersek'te vekaleten kestirdikleri kurbanları 10 binin üzerinde aileye dağıttı.

08.10.2014 12:39  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'den çok sayıda insani yardım kuruluşu ve derneği, Bosna Hersek'te vekaleten kestirdekleri kurbanları 10 binin üzerinde aileye dağıttı.

Kurban Bayramı dolayısıyla bu yıl Bosna Hersek'te, Türkiye Diyanet Vakfı 420, Avrupa Milli Görüş'e bağlı Hasene Derneği 1798, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı 210, Deniz Feneri Derneği 100, Yeryüzü Doktorları 90 hisse kurban, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı da 31 büyükbaş kurban kesip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Balkanlar Deneği Genel Sekreteri Adem Kasa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İnsani Yardım Derneği "Hasene"  olarak, bu yıl Bosna Hersek'in genelinde bin 798 hisse kurban kestiklerini ve etlerin yaklaşık 7 bin aileye ulaştırıldığını söyledi. Kasa, kurbanların bir kısmının Bosna Hersek İslam Birliği'ne bağlı olarak çalışan İmam Hatip (Medrese) yatılı okullarına da bağışlandığını ifade ederek, toplamda yaklaşık 9 bin aileye kurban eti ulaştırdıklarını söyledi.

Ülkenin batısında bulunan Cazin ve Bujim şehirlerinden başlayarak Bosna Hersek'in her bölgesinde yardımda bulunduklarını anlatan Kasa, mayıs ayında yaşanan sel felaketinden etkilenen Bosanski Şamats, Doboy, Maglay, Topçiç Polye ve daha sonra Mostar, Srebrenitsa, Gorajde, Foça, Trebinye, Tuzla, Visoko, Konyic ve Saraybosna'da kurban yardımını yaptıklarını dile getirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı da 420 kurban ile bayramın ilk 2 gününde Jepçe, Maglay, Doboy, Orahovitsa, Topçiç Polye ve Nemila kentlerindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştı.

Saraybosna Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri Hasan Atlı, kurban etinin doğrudan yaklaşık bin aileye ulaştırıldığını, etin bir kısmının da öğrenci yurtları, yetimhaneler, yaşlı bakım evleri ve aşevlerine teslim edildiğini kaydetti.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı tarafından kesilen 210 kurban ise Bosna savaşında kanlı katliamın yapıldığı Ahmiçi köyü, Travnik, Turbe, Şipovo, Klyuç, Livno, Glamoç, Zenitsa, Biyelyina ve Yanya'da yaklaşık bin 100 aileye dağıtıldı.

Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri Nurettin Ertemel ise bu yıl Bosna Hersek'te 110 küçükbaş hayvan kestiklerini ifade ederek kurban etlerinin Doboy ve civarında 550 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldığını dile getirdi.

Türk Kızılayı tarafından da 100 büyükbaş kurban kesildi ve Bosna Hersek'in çeşitli bölgelerinde yaşayan yaklaşık 4 bin aileye dağıtıldı.

Yeryüzü Doktorları ve İHH İnsani Yardım Vakfı da Srebrenitsa ve Gorajde bölgesinde kestirdiği kurbanları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Bosna Hersek'e Kurban Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement