Türkiye'den Seçim Manzaraları - Son Dakika
Yerel

Türkiye'den Seçim Manzaraları

Antalya'da huzurevi sakinleri, görevlilerin yardımıyla sandık başına gitti.

01.11.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da huzurevi sakinleri, görevlilerin yardımıyla sandık başına gitti.

Konyaaltı ilçesindeki Fethi Bayçın Huzurevinde kalan 59 vatandaş, Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesinde oylarını kullandı. Yürümekte zorluk çeken huzurevi sakinleri, görevliler eşliğinde vatandaşlık görevlerini yerine getirdi.

Huzurevi sakinlerinden 75 yaşındaki Nevhan Hızal, her seçimde oy kullandığını belirterek, seçim sonuçlarının memlekete hayırlı olmasını diledi. Hızal, seçimlerin çok sakin geçtiğini ve gençlerin de oylarını kullanması gerektiğini dile getirdi.

1926 doğumlu olan Şükran Kaptan ise seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, "Bu yaşımıza rağmen gelip oyumuzu kullandık. Allah ülkemiz için hayırlı olana nasip etsin. Allah'tan korkan, kuldan utananlar olurlar inşallah. Çok askerlerimiz öldü, çok yavrularımız kırıldı. Allah bu millet korusun" dedi.

Muğla

Bodrum'da gözleri görmeyen Osman Özel (93) ve eşi Münevver Özel (88), oy kullandıkları Konacık Cahit Özvezneci İlkokuluna yakınları tarafından getirildi.

Araçtan indiği sırada bir polis memurunun yardımcı olduğu Özel'e, yakınlarının yardımıyla kabine girerek oyunu kullandı.

Gözleri görmediği için imza atacağı yeri bilemeyen Özel, sandık görevlilerinden yardım istedi. Özel, görevlilerin yardımıyla imzasını attı ancak imzayı atamadığını düşünen yaşlı adam, parmak basarak imzasını garantiledi. Osman Özel ve eşi Münevver Özel, yakınlarının yardımıyla okuldan ayrıldı.

Ali Şahin ve eşi de oy kullanmaya 24 günlük bebekleri Irmak ile geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'den Seçim Manzaraları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement