Türkiye Diyanet Vakfı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Diyanet Vakfı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Türkiye Diyanet Vakfı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Mazhar Bilgin, Türkiye Diyanet Vakfı'nın uluslararası iyilik hareketine dönüştüğünü söyledi.

09.04.2015 15:29  Güncelleme: 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Burdur Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Kültür Merkezi'nde, ilde görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

Bilgin, vakfın mültecilere aş, çocuklarına eğitim olduğunu, nerede mağdur ve mazlum varsa dil din ve ırk ayrımı yapmadan insani yardımların ulaştırıldığını belirterek "Diyanet Vakfımız, milletimizin desteğiyle yurt içi ve yurt dışında cami oldu, kuran kursu oldu. Öğrencilere burs oldu. Yurt dışında okul oldu. Yardım eli oldu. Türkiye'de deprem oldu aş oldu. Hac oldu, umre oldu. Savaş nedeniyle ülkesinden terk eden insanlara Türkiye olarak kapıları açtık. Onlara aş olduk, ekmek olduk çocuklarına da eğitim ve okul olduk. Müslüman coğrafyasındaki bütün mağdur ve mazlum insanların ümidi olduk. Afrika'ya Kafkasya'ya Latin Amerika'ya gidin Türkiye'den mutlaka bir motif görürsünüz. Bayrağımızı görürsünüz ve yapılan duaları işitirsiniz" diye konuştu.

Yeniden yapılanma süreciyle Türkiye'de 997 şubeye ulaştıklarını vurgulayan Bilgin, şöyle konuştu:
"80 bin cami imam ve müezziniyle, vaizleriyle, Kuran kursu öğretmenleriyle, yurt dışındaki gönüldaş kuruluşlarıyla uluslararası bir iyilik hareketine dönüştü. Yeryüzünde iyiliği hakim kılmak için çalışıyor ve bu uğurda çalışanlara destek oluyoruz. 7 kıtada her an insanlığın hizmetindeyiz. Bu yol Allah ve Resulünün yolu, insanların hidayet rehberi ve iyiliğidir. Bu iyilik, Kur'an-ı Kerim'de insanlar için emir ve tavsiye edilen iyiliktir. TDV'nin varlık sebebi budur. Bu anlayışla Elhamdülillah Türkiye Diyanet vakfı bugün yurt içinde eğitim ve kültüre ağırlık vermektedir. 2 yıl önce bin 600 olan yurt kapasitemiz bugün 4 bin 500 çıktı. Yurt dışında 16 okulumuz, imam hatip ve ilahiyat fakültemiz oldu. Gönül coğrafyası dediğimiz kardeşlerimizin yardımına koştu. Öyle bir teşkilat kurduk ki Somali'den Haiti'ye Afrika'dan Kafkasya'ya kadar gerek kurbanlarımız gerek insani yardımlarımızı kendi elimizle ulaştırıyoruz."diye konuştu.
İnsani yardımlarda Türkiye'nin dünyadaki bütün mağdur ve mazlum coğrafyaların ümidi olduğunu vurgulayan Bilgin, Türkiye'de de sivil toplum kuruluşları arasında en çok yurt dışı yardımı yapan STK olduklarını vurguladı.

Yurt dışındaki okullarımızda 2 bin 954 öğrenci eğitim görüyor

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, ise "Yurt dışında 10 ülkede 16 eğitim kurumumuzda 2.954 öğrenci eğitim görmektedir. Bu güne kadar 4.289 öğrencimiz mezun olmuştur" dedi.

Palakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurulduğu günden beri eğitimden kültür hizmetlerine, sosyal ve hayri hizmetlerden dini hizmetleri destekleme faaliyetlerine ve uluslararası insani yardım çalışmalarına kadar geniş bir alanda çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Palakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı'nın görevli ve gönüllülerinin gayretiyle büyüyerek bugün yurt içinde 997 şubesi ve 102 ülkedeki faaliyetleriyle Türkiye'nin dünyadaki iyilik hareketi olduğunu vurguladı.

Vakıf olarak eğitime önem verdiklerini anlatan Palakoğlu, "Kadim medeniyet mirasımızı idrak etmiş, ümmetin derdiyle dertlenen, özgüveni yüksek, alanında uzman, iyi bir insan ve iyi bir Müslüman neslin yetişmesi için eğitime öncelik vermektedir. Kuran kurslarından, hafızlık eğitimine, imam hatip lisesinden üniversiteye, yüksek lisanstan doktoraya kadar eğitimin her kademesinde gençlerimize sağlam bir din eğitimi vermek için çalışmaktadır. Başarılı öğrencilere burs veren, yükseköğrenim öğrenci yurtları, öğrenci konuk evleri, kolej ve üniversite açan vakfımız, Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Uluslararası İlahiyat ve Uluslararası Konuk Öğrenci Programı ile 102 ülkeden öğrencilere Türkiye'de eğitim imkânı sunarak milletler arasında gönül köprüleri kurmaktadır. Halen, vakfımız tarafından yurt içi ve yurtdışındaki eğitim kurumlarında toplam 17 bin 377 öğrenciye eğitim verilmektedir" dedi.

"Türkiye Diyanet Vakfı, ailelerin evlatlarını gönül rahatlığıyla emanet edebileceği, aile sıcaklığında yurtlar açıyoruz" diyen Palakoğlu, "2013 yılında 9 olan yurt sayısı 2014 yılında 12'ye yükselmiştir. Yeni yurtlarımızın hizmete girmesiyle yurtlarımızın toplam kapasitesi 5 bine yaklaştı. Samsun, Rize, Niğde, Bursa, Gümüşhane, Van, İzmir ve Sakarya'da açacağımız yeni yurtlarla yurt sayımızı 20'ye, kapasitemizi de ilk etapta 7 bin 500'e çıkarmayı hedefliyoruz. Gayemiz, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenle kalabileceği, her ilde bir erkek, bir de kız öğrenci yurdunu milletimize kazandırmak. Üniversitede okuyan öğrencilerimizin başarı çıtasını yükseltmek için yurtlarımızın olmadığı illerde şubelerimizin nezaretinde, güvenilir, sağlıklı, modern öğrenci konuk evleri açıyoruz. 23 ilde açtığımız 67 öğrenci konuk evinde 509 öğrencimiz kalmaktadır. Yurt dışında 10 ülkede 16 eğitim kurumumuzda 2.954 öğrenci eğitim görmektedir. Bu güne kadar 4.289 öğrencimiz mezun olmuştur"dedi.

Yardım yaparken dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadıklarını vurgulayan Palakoğlu, "2014 yılında yurt dışına 137 Milyon 521 Bin TL yardım yaptık. Bir önceki yıla göre yardımlarımız yüzde 49 oranında artmıştır 2014 yılında yurt içine 250 milyon 548 bin TL yardım yaptık. Milletimizin emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz" şeklinde konuştu.
Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak ise Türkiye Diyanet Vakfı'nın 40. yılını kutladığını belirterek vakfa emek ve destek veren herkese teşekkür etti.

Din hizmetlerinde yaşanan zorluluğun vakfın kurulmasıyla aşıldığını anlatan Bayrak, "Geçmişte din hizmetlerini ulaştırmada zorluklar çekiyorduk. Vakıf maarifetiyle bu zorlukları Elhamdülillah aştık. Vakfımız din hizmetlerine büyük katkı sağladı. Camilerimiz, Kuran kurslarımız bugün bu seviyeye ulaşmışsa milletimizin desteği ve vakfımızın varlığı sebebiyle ulaşmıştır. Dünyada örnek gösterilecek mükemmel bir vakıf haline geldi." diye konuştu.

Hayri faaliyetlerin ve takibinin önemli olduğunu belirten Bayrak, bu konuda din görevlilerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

Hıdır Bayrak, "İnancımız gereği bizler Müslüman olarak ahirete yatırım yapanlardanız. İnsan öldüğünde sadece yanında amelini götürür o da hayri faaliyetleridir. Sadaka-i cariye olarak bu hayri faaliyetler ile amel defterlerimiz kapanmaz."diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Diyanet Vakfı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı, dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis, çocukların bulunması için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.


Advertisement