Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Arakan'a Yardım - Son Dakika
Güncel

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Arakan'a Yardım

Türkiye Diyanet Vakfı\'ndan Arakan\'a Yardım

Myanmar hükümetinin baskıları ve Budistlerin saldırıları sonucunda yaşadıkları bölgeleri terk ederek kamplarda yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlara, Türkiye Diyanet Vakfı insani yardımda bulundu.

06.02.2017 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Myanmar hükümetinin baskıları ve Budistlerin saldırıları sonucunda yaşadıkları bölgeleri terk ederek kamplarda yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlara, Türkiye Diyanet Vakfı insani yardımda bulundu.

Arakan eyaleti Sitwe şehrinde bulunan kamplarda ve köylerde yaşayan Müslümanlara insani yardım dağıtımında bulunan TDV ekipleri, gıda paketlerini bölgede yaşayan ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aileye ulaştırdı.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın yapmış olduğu çalışmalarla 2011 yılından bu yana mazlum Arakan halkının yanında yer aldığını ifade eden Türkiye Diyanet Vakfı Hayri ve Sosyal Hizmetler Sorumlusu Taşkın Bumin Ayrancı, "Arakan'da Müslümanlara karşı çeşitli yaptırımlar ve zulüm hala devam ediyor. Dünyanın gözleri önünde zulmün hala katı bir şekilde uygulandığı bir coğrafya Arakan. Kardeşlerimizin kendi topraklarında mülteci durumuna düşmesi acı verici bir durum. Kamplarda yaşayan Müslümanların kampların dışarısına çıkmalarına izin verilmiyor, etrafı tel örgülerle sarılmış tamamen bir abluka söz konusu. Eğitim alanında, sağlık alanında ve pek çok alanda bir devletin vatandaşına sağladığı imkanlara sahip değiller" ifadelerini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak eğitim alanında da Arakan halkına destek verdiklerini belirten Ayrancı, şunları kaydetti:

"Arakan'da yaşayan Müslümanlar pek çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da bir devletin vatandaşına sağladığı imkanlara sahip değiller. Türkiye Diyanet Vakfı olarak eğitim alanında başta Türkiye olmak üzere Bangladeş, Malezya ve Pakistan'da 3 bin 134 Arakanlı öğrenciye eğitim imkanı sağlıyoruz. Bu kapsamda örgün ve açık öğretim olmak üzere iki farklı şekilde eğitim veriyor, ortaöğretim, lisans, lisansüstü eğitim alanında öğrenim gören öğrencilerin bütün masraflarını vakıf olarak karşılıyoruz."

Arakan'a gönderilen yardımların bölgede yaşayan Müslümanlar tarafından büyük bir sevinçle karşılandığını ifade eden Ayrancı " Türkiye Diyanet Vakfı kardeşlerimizin çağrısına ses oluyor, umut oluyor. Elimizden geldiği kadar Arakanlı mazlumların kalıcı projelerle yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Arakan'a Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement