Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu - Son Dakika
Güncel

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 2015 Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında vekalet alımına başladı.

24.08.2015 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 2015 Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında vekalet alımına başladı.

Kurbanlarını TDV aracılığıyla kestirmek isteyenler, "kurban.diyanetvakfi.org.tr" adresinden, bankalar, PTT şubeleri, il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, yurt dışı müşavirlikler ve ataşelikler aracılığıyla kurban bağışı yapabilir.

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yılki Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde il ve ilçelerdeki 182 merkezde, yurt dışında da 76 ülkenin 450 bölgesinde kurban kesimi yapacaklarını söyledi. Palakoğlu, yurt içinde 625 TL, yurt dışında 450 TL bedelle vekaletle kurban kesimi yapacaklarını belirtti.

Türkiye'nin mazlum coğrafyalara ümit ışığı olacağını vurgulayan Palakoğlu, "TDV olarak 2015 yılı Vekaletle Kurban Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 200 bin hisse kurbanın kesim ve dağıtımını yapmayı planlıyoruz. Yurt dışında 76 ülke ve bu ülkelerin 450 bölgesinde Türkiye'den görevlendirilecek personelimiz ve gönüllülerimizle birlikte kurban kesim ve dağıtımı yapacağız. Yurt içinde ise 182 merkezde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştireceğiz. Yurt içindeki kesim merkezlerinden 88'inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi de yapılacak" dedi.

Kurban bedeli yurt içi 625 TL, yurt dışı 450 TL

Kurban kesim programı kapsamında vekalet alımlarına başladıklarını ifade eden Palakoğlu, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 625 TL, yurt dışında da 450 TL olarak açıkladıklarını hatırlattı.

Palakoğlu, "Kurbanlarını TDV aracılığıyla kestirmek isteyen vatandaşlarımız 'kurban.diyanetvakfi.org.tr' adresinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülükleri, cami görevlileri, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir" şeklinde konuştu.

Vakfın ödeme sayfasının mobil cihazlardan bağış yapılabilecek şekilde düzenlendiğini belirten Palakoğlu, "Ayrıca vatandaşlarımız 0 312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışı konusunda bilgi alabilirler" dedi.

Palakoğlu, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşeliklere bağlı dernek ve din görevlileri vasıtasıyla da kurban bağışı yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement