Türkiye Ekonomisinde Canlanma Bekleniyor - Son Dakika
Yerel

Türkiye Ekonomisinde Canlanma Bekleniyor

Türkiye Ekonomisinde Canlanma Bekleniyor

Aydınlı iş adamı ve Aydınspor 1923’ün eski başkanı İlhan Gönendi, Türkiye’de son zamanlarda yaşanan gelişmelerib ekonomide olumsuz bir hava olarak yansıdığını belirtti.

14.06.2016 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydınlı iş adamı ve Aydınspor 1923'ün eski başkanı İlhan Gönendi, Türkiye'de son zamanlarda yaşanan gelişmelerib ekonomide olumsuz bir hava olarak yansıdığını belirtti.

Türkiye'nin Suriye sınırında bir Rus uçağını düşürmesi polemiği ile başlayan siyasi gelişmelerin Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkileri olumsuz etkilediğini savunan Gönendi, komşu ülkelerde de yaşanan savaş durumu ve son günlerdeki hükümet ve kabinedeki değişiklikler Türk ekonomisin de belirsizliklere neden olduğunu söyledi. Hükümet ve kabinede yaşanan değişiklikle piyasaların canlanmaya doğru bir ivme kazanacağını savunan Gönendi, ilk etapta piyasadaki hareketliliklerin geçici olduğu ve zamanla faizlerin daha da aşağılara çekileceği, faizler aşağı çekildikçe önünü gören yatırımcı ve yaşanacak hareketlilik piyasaları daha da canlandıracağını kaydetti.

Bölge ekonomisinin tarım ve turizme dayalı olduğunu ifade eden Gönendi, "Bölgede her yıl Şubat, Mart ve Nisan aylarında hep aynı ekonomik sorunlar yaşlanıyor. Ancak Mayıs ayı itibarı ile bizim bölgede turizm sezonun açılmasıyla birlikte yaşanan hareketlilikle Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim ayıda dahil olmak üzere bölge ekonomisi iyiye doğru bir ivme kazanıyor. Ama bu yıl maalesef özellikle turizm açısından sıkıntılı geçeceği tahmin ediliyor. Turizm de yaşanacak olumsuzluk diğer sektörleri de etkileyeceği ön görülmektedir. Herkes bu konuda biraz daha tedbirli olması gerektiği kanaatindeyim. İnanıyoruz ki ileriki günlerde hükümette yaşanan belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla beraber faizler düştükçe ekonomik canlanmaya doğru gider. Gerek Rusya ile gerek savaş halinde olan komşu ülkelerle durumların düzeleceği gibi piyasada normalleşmeye doğru gideceği inancını taşıyoruz. Bu normalleşmeler sadece Türkiye'yi değil ekonomik ilişkilerini sürdüğü ülkelerde kazançlı çıkacaktır" diye konuştu.

YIL İÇİNDE DÖVİZ YÜKSELİŞE GEÇEBİLİR

Yıl içinde yaşanacak gelişmeleri de değerlendiren Gönendi, "Yeni hükümetle faizler artık bundan sonra aşağılara çekileceğini düşünüyorum. Faizler düştükçe de piyasa canlanmaya doğru gidecektir. Piyasalardaki hareketlenmeler geçicidir. Ancak Türkiye de cari açık durumu var. Biz bu cari açığı ne ile kapatıyoruz. Yabancının dışarıdan getirdiği döviz ile kapatıyoruz. Bunu da yüksek faiz vererek dışardan akışını sağlıyoruz. Bu açık bu şekilde kapatılıyor. Döviz dolar kuru oynamaya devam edeceğini tahmin ediyoruz. Nedeni ABD 'de şu anda yaşanan belirsizlikler ve 2016 yılın da yapılacak seçim de gelişmekte olan ülkeler üzerin de önemli etkenlerdir. Bu doğrudan doğruya gelişmekte olan ülkelere yansıyacaktır. Yıl içinde döviz yükselişe geçebilir. Ülkemizde de döviz yukarı doğru yükselişe geçeceğini tahmin ediyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Ekonomisinde Canlanma Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement