Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan Filstin Büyükelçisi'ne Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan Filstin Büyükelçisi'ne Ziyaret

Flistin'in Ankara Büyükelçisi Maruf: "Bizim temel problemimiz işgaldir.

24.07.2014 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye- Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım beraberinde heyetle Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Yıldırım, İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonlarını hem dostluk grubu hem de bütün partilerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kınadığını ve İsrail'i lanetlediğini ifade ederek, Türk halkı olarak Filistinlilerin yanında olduklarını söyledi.

Bütün dünyanın bir an önce Gazze'de akan kanın durması için harekete geçmesi gerektiğini de söyleyen Yıldırım, saldırıların başladığı gece 150'ye yakın AK Partili ve 2 CHP'li milletvekilinin İsrail'in Ankara Büyükelçiliği önüne gidip bütün dünyaya Türk milletinin sesini haykırdıklarını ve zulmün durması için orada gerekli çalışmaları yaptıklarını anlattı.

Filistin Dostluk Grubu ülkelerine en kısa zamanda zulmün durdurulmasına destek için mektup yazdıklarını söyleyen Yıldırım, söz konusu mektubu en kısa zamanda göndereceklerini bildirdi.

-"Artık milletlerin ayağa kalkmasını arzu ediyoruz"-

Dostluk Grubu BaşkanıYıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"İçimiz kan ağlıyor. Sizden farklı düşünmüyoruz ama ağaç, kuş, böcek ve balina sevenlerin de artık duyarlı olmasını istiyoruz. Bir çiçek için, bir kaç ağaç için dünyayı ayağa kaldıranların artık oradaki İsra zulmünü görüp Filistinlilere sahip çıkmalarını arzu ediyoruz. Bir an önce Arap ülkeleri, Batı ülkeleri ve BM hükümetler nezdinde devreye girerek bu ateşkesin sağlanması gerektiğini ifade etmelerini arzuluyoruz. Bütün dünya kamuoyuna, dünya insanlığına ve vicdanlara sesleniyoruz:  Artık milletlerin ayağa kalkmasını arzu ediyoruz."

Yıldırım, bölgedeki gelişmelerin artık Müslümanların kendi güvenlik ve ekonomik işbirliğini kurması gerektiğini de sözlerine ekledi.

-"Direnmeye devam ederiz"-

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Türk hükümeti ve halkından sonuna kadar destek aldıklarını belirterek, bu desteğin ekonomik ve siyasi olmasının yanında en önemlisinin Türk halkının hissiyatı olduğunu ifade etti.

Maruf, "Başbakan Erdoğan diyor ki bizim her zaman iki ulusal konumuz var, birincisi Kıbrıs sorunu ikincisi de Filistin sorunudur" diye belirten Maruf, dostluk grubunun sadece yeni üyelerine değil eski üyeler ve özellikle grup kurucusu AK Partili vekil Hüseyin Tanrıverdi'ye teşekkür etti.

Büyükelçi Maruf, "Hepinizin kalbimizde özel bir yeri var. İnşallah hep beraber Gazze ve Batı Şeria'ya gideriz. Bu ziyaretin gerçekleşmesi için de elimden geleni yapacağım. İsrail'in bütün saldırıları barbarcadır. Sivilleri ve yerleşim yerlerini hedef alan saldırılardır. Umuyorum ki önümüzdeki hafta ateşkes sağlanmış olacak. Filistinlililere tek diyeceğim şey:  İsrail'e karşı direnin ve dirayetli olun. Bizim temel problemimiz işgaldir. İşgal bittiğinde de biz de karşı koymamızı durduracağız ama işgal devam ederse biz de direnmeye devam ederiz" dedi.

Ziyarette, Dostluk Grubu Başkanı Yıldırım'ın yanında grubun diğer AK Partili ve CHP'li bir üyesi de hazır bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan Filstin Büyükelçisi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da Forklift Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçinin Düğünü 1 Hafta Sonraydı
    10:12 Elazığ'da Forklift Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçinin Düğünü 1 Hafta Sonraydı

    Elazığ'ın Akçakiraz beldesinde bir beton fabrikasında meydana gelen olayda, forklifti tamir etmek için altına giren işçi Murat Karadağ, krikonun kırılması sonucu ağır yaralandı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Karadağ'ın bir hafta sonra düğünü yapılacaktı.

  • Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    10:12 Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart yerel seçimlerinde Kırşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen Selahattin Ekicioğlu'na yönelik tebrik ziyaretleri devam ediyor. Ekicioğlu, PETLAS Genel Müdürü, sendika başkanları ve dernek yöneticileri tarafından ziyaret edilerek başarı dilekleri alıyor.

  • Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan vatandaş şoke oldu
    10:11 Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan vatandaş şoke oldu

    Rize'de çamaşır asmak için balkona çıkan bir vatandaş, sepetindeki deliği ve yerde bulunan mermi çekirdeğini görünce şoke oldu. Vatandaş, olayın ardından polise haber vererek insanların daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı.

  • Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü 'POLHANE' Projesiyle Vatandaşları Bilgilendiriyor
    10:10 Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü 'POLHANE' Projesiyle Vatandaşları Bilgilendiriyor

    Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılık, hırsızlık, aile içi şiddet, narkotik, terör ve trafik güvenliği gibi konularda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla 'POLHANE' Projesini başlattı. Ekipler, ev ziyaretleri yaparak vatandaşları bilgilendirmekte ve kenti daha güvenli hale getirmektedir.

  • Doğu Anadolu Bölgesi'nde Yaban Hayvanları da Çiriş Otu İle Besleniyor
    10:10 Doğu Anadolu Bölgesi'nde Yaban Hayvanları da Çiriş Otu İle Besleniyor

    Erzurum'da ortaya çıkan çiriş otu, yüksek kesimlerde yaşayan yaban keçilerinin de ilgisini çekiyor. Doğal olarak yetişen çiriş otu, bölgede birçok yemek yapımında kullanılıyor ve halk tarafından tedavi amacıyla da kullanılıyor.

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası kabinler park pozisyonuna alındı
    10:09 Antalya'da teleferik kazası sonrası kabinler park pozisyonuna alındı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından 5 gün havada asılı kalan 36 kabin, halatlı sistemin çalıştırılması ile park pozisyonuna alındı. Kazanın nedeni olarak yapılan incelemelerde kusurlar tespit edildi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Kabinler, bir kez daha incelenecek.

  • Muğla Köyceğiz'de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Tamamlandı
    10:08 Muğla Köyceğiz'de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Tamamlandı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen ortaokullar arası 6. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları ilçe turnuvası madalya ve ödül töreniyle sona erdi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından takdim edildi. Dereceye giren öğrenciler, 30 Nisan'da yapılacak olan İl müsabakalarında başarılar diledi.

  • Konya'da 4 araçta uyuşturucu ele geçirildi, 7 şüpheli gözaltına alındı
    10:08 Konya'da 4 araçta uyuşturucu ele geçirildi, 7 şüpheli gözaltına alındı

    Konya'da Narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda tespit edilen 4 araçta kilolarca uyuşturucu madde ve binlerce uyuşturucu hap ele geçirilirken, 7 şüpheli gözaltına alındı. Karatay ilçesi Ereğli Yolu üzerinde uyuşturucu sevkiyatı yaptığı tespit edilen 2 araç takibe alındı. Yapılan aramalarda 15 parça halinde 7 kilo 500 gram skunk maddesi ele geçirilirken, Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi üzerinde durdurulan iki araçta ise 16 bin 856 adet uyuşturucu hap bulundu. Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçlarından gözaltına alınan 7 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Yağış sonrası Van Gölü'nün su seviyesi yükselmeye başladı
    10:07 Yağış sonrası Van Gölü'nün su seviyesi yükselmeye başladı

    Van'da şubat ve mart aylarında yoğun kar yağışının, nisan ayında ise yağmurun etkili olması dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nün su seviyesinde iyileşmeye neden oldu. Van Gölü, 2019-2023 yılları arasında su kaybı yaşadı ancak bu yılın ilk 4 ayında yoğun yağışlarla su seviyesi yükselmeye başladı. Prof. Dr. Alaeddinoğlu, havzanın suyunu yönetmek zorunda olduklarını belirtti ve ileri dönemlerde sel ve taşkın riskine dikkat çekti.


Advertisement