Türkiye Finans, ekonomiye 27 milyar TL'lik destek sağladı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Finans, ekonomiye 27 milyar TL'lik destek sağladı

Türkiye Finans Katılım Bankası 2016'da büyümeye devam ederken kullandırdığı nakdi fonlarla ekonomiye 27 milyar TL katkıda bulundu.

04.03.2017 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BANKANIN 2016 KÂRI İSE YÜZDE 13.5 ARTARAK 296 MİLYON TL'YE ÇIKTI

Türkiye'nin öncü ve yenilikçi katılım bankası Türkiye Finans, 2016 yılında büyümesini sürdürdü. Katılım bankacılığı prensipleriyle ekonomiye desteğini devam ettiren Türkiye Finans'ın kullandırdığı fonlar, 2016 yılsonunda 27 milyar TL'ye ulaştı. Türkiye Finans'ın gayri nakdi fon kullandırımı ise 12 milyar TL'nin üzerinde gerçekleşti.

2016 yılına ait finansal göstergelere göre Türkiye Finans'ın aktif büyüklüğü 38.8 milyar TL'ye ulaşırken bu tutarın yüzde 70'i kullandırılan fonlar olarak gerçekleşti. Türkiye Finans'ın en önemli fonlama kaynaklarından biri olan toplanan fonlar ise 21 milyar TL olarak açıklandı. Toplanan fonların bilanço içindeki payı yüzde 54 olurken cari mevduatlar bir önceki yıla göre yüzde 6.3 artarak 6 milyar TL'ye ulaştı.

KÂR YÜZDE 13.5 ARTTI

Bankanın 2016 yılı bilanço sonuçlarını değerlendiren Türkiye Finans, Finans ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Mete Kanat, "Güçlü mali yapımız ve yenilikçi ürünlerimizle sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Geçmiş yıl kârlarının bankada tutulmasıyla özkaynaklarımız 3.7 milyar TL'ye ulaşırken net kâr payı gelirlerimiz bir önceki yıla göre yüzde 7.5 artarak 1.5 milyar TL, net kârımız ise yüzde 13.5 artışla 296 milyon TL olarak gerçekleşti" diye konuştu. Türkiye Finans'ın sermaye yeterlilik rasyosunun 2016'da 207 baz puanlık artışla yüzde 15.6 olarak gerçekleştiğini belirten Kanat, sürdürülebilir kârlılık için gelecek dönemde verimliliği artırarak büyümeyi sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye Finans, ekonomiye 27 milyar TL'lik destek sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.

  • Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi
    21:56 Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi

    Türkiye, 2024 yılında RACVIAC - Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) Dönem Başkanlığını üstlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak olan 51. MAG toplantısı, bölgesel Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlerin (GGAÖ) uygulanmasında eğitim desteği sağlamayı ve bölgesel diyalogu güçlendirmeyi hedefliyor.

  • Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
    21:54 Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

    Bornova Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkanı Ömer Eşki birlik ve beraberlik mesajları verdi.


Advertisement