Türkiye Gazetesi Yazarları İzmir'de Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Türkiye Gazetesi Yazarları İzmir'de Okurlarıyla Buluştu

Türkiye Gazetesi Yazarları İzmir\'de Okurlarıyla Buluştu

İzmir’de okurlarıyla buluşan Türkiye Gazetesi yazarlarından Rahim Er ve Osman Ünlü, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara karşı kenetlenme vurgusu yaptı.

06.02.2016 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de okurlarıyla buluşan Türkiye Gazetesi yazarlarından Rahim Er ve Osman Ünlü, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlara karşı kenetlenme vurgusu yaptı.

Türkiye Gazetesi tarafından düzenlenen 'Yazarlar Buluşması' programı kapsamında gazete yazarlarından Rahim Er ve Osman Ünlü, İzmir'de okurlarıyla bir araya geldi. Yoğun ilgi gören programda her iki yazar da dinleyicilerine unutulmaz bir akşam yaşattı. Kültürpark İsmet İnönü Sanat ve Kültür Merkezinde dün akşam yapılan programa, İhlas Pazarlama Ege Bölge Müdürü Naci Koç, İhlas Haber Ajansı İzmir Bölge Müdürü Özcan Aydın, Türkiye Gazetesi Ege Bölgesi Reklam Müdürü Mehmet Serçe, İhlas Holding çalışanları ve çok sayıda okur katıldı.

Konferansta Türkiye Gazetesi Yazarı Rahim Er, konuşmasına tarihi bilgiler vererek başladı.

"TÜRKLER ÜÇ GÖTÜRMÜŞ BİR ALMIŞ"

Rahim Er, Macaristan ile ilgili tarihte yaşanmış bir olayı da paylaşarak, şöyle konuştu: "Macar Devleti Mohaç Meydan Muharebesi'nin cereyan ettiği sahayı milli park haline getirmiş, Kanuni'nin buraya büstünü dikmiş ve bunun açılışını yapmak için Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i davet etmiş. Demirel de gitti ve bu açılış yapıldı. Eminim ki siz de şunu soruyorsunuz, bu nasıl kafadır? Gelmiş Türkler senin ordunu ortadan kaldırmışlar, sen ise asırlar sonra senin ordunu ortadan kaldıran hükümdar adına milli park yapıyor ve büstünü dikiyorsun. ve o milletin reisini açılışa davet ediyorsun. Böyle bir çelişki olabilir mi? İşte tam da bu noktada bir hikmet var sebep var. Macar Devleti o yıllarda ihtiyaç duymuş, kendi bilim adamlarını toplamışlar ve Türklerin, Osmanlıların kendi topraklarına ne zaman geldiğinin, ne yaptıklarının muhasebesini ve bilançosunu çıkarma adına devlet yöneticileri talimat vermişler. İncelemeler sonrasında vardıkları hükümlerden birincisi, Türkler Macaristan'da 152 sene kaldılar. İkincisi, buraya üç getirmişler bir götürmüşler. Niye çünkü ecdadımız saçının telinden ayağının tırnağına kadar Allah'ın resulünün emirlerine bağlı. Ne buyuruyor Peygamber Efendimiz (SAV) 'Veren el alan elden hayırlıdır.' İşte ecdadımız da bunu yapmış, Macaristan'a üç getirmişse bir götürmüş. Bunu ben söylemiyorum, Macar bilim adamları söylüyor."

"ECDADIMIZ GİBİ BU BAYRAK İÇİN CANLARINI VERİYORLAR"

Macaristan'ın 152 sene sonra kaybedilmesinin ardından Türk ordusunun pes etmediğine de ve bugün de aynı şekilde pes edilmediğine dikkat çeken Er, şöyle devam etti: "152 yılın bitiminden sonra Macar ordusu ile bizim oradaki birliklerimiz en başta valimiz çatışma içerisine giriyor. ve vali o noktada şehit düşüyor. Demiyor ki 'Bunlar bizlerden üstün birlikler, alın şehrin anahtarını hadi eyvallah.' Orada çarpışa çarpışa şehit oluyor. Demek ki inandırıldığında bu bayrak için bu din, bu topraklar için bu ülkenin insanları canlarını verebiliyorlardı. Bugün de verebiliyorlar. Güneydoğu'daki şehitlerimiz, Allah hepsinden razı olsun. Bunlar sadece tarihte yok".

"KENETLENİRSEK ALLAH'IN RAHMETİ İNER"

Osman Ünlü de, 'Birlikte rahmet ayrılıkta azap var' başlıklı konferans verdi. Ünlü, Türkiye için kötü düşünenlerin düşüncelerini uygulamaya fırsat verilmemesini temenni ederek şunları söyledi: "Ecdadımızın yoluna sarılır, imanda ve itikatta birleşirsek kenetleniriz. Kenetlenince Allahü Teala'nın rahmeti iner oraya. O zaman sayı önemli değil, üç de olsa beş de olsa Allahü Teala muzaffer kılar, sırtı yere gelmez. Aynı ecdadımız da olduğu gibi. Ama aksi takdirde nefsimizin kulu kölesi olursak İngilizi de Yahudisi de boynumuza takar. Ona 'sen haklısın' buna 'sen haklısın' dersen paramparça olursun. Elde avuçta hiçbir şey kalmaz. Cenabı Hak onun için bizi parçalanmaktan muhafaza buyursun. Ecdadımızın doğru yolunda yürümek, Resullullah Efendimiz'in (sav) bildirdiği şekilde hareket etmemiz lazım. Cenabı Hak bizleri muhafaza ettiği gibi neslimizden gelecek olanları da muhafaza etsin. Onları da inşallah kendi razı olduğu yolda nasip ve müyesser eylesin. Cenabı hak memleketimiz için kötü düşünenlere de düşüncelerini uygulamaya fırsat vermesin."

Her iki yazar da programın son bölümünde dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Gazetesi Yazarları İzmir'de Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement