Türkiye Gazze İçin Uluslararası Faaliyete Öncülük Yapmayı Planlıyor - Son Dakika
Güncel

Türkiye Gazze İçin Uluslararası Faaliyete Öncülük Yapmayı Planlıyor

Türkiye Gazze İçin Uluslararası Faaliyete Öncülük Yapmayı Planlıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Filistinli aileler ve çocuklar için uluslararası bir faaliyetin öncülüğünü yapmayı çok istediklerini ve bununla ilgili planlama düzeyinde çalışmalarının olduğunu kaydetti.

24.07.2014 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Filistinli aileler ve çocuklar için uluslararası bir faaliyetin öncülüğünü yapmayı çok istediklerini ve bununla ilgili planlama düzeyinde çalışmalarının olduğunu kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak için geldiği Adıyaman'da ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın eşlik etti. Ziyarette Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat ve parti yöneticileri de hazır bulundu.

Valilik makamında 'Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan İslam'a Vali Mahmut Demirtaş tarafından Adıyaman hakkında kısa bir bilgi verildi. Valilik makamında gazetecilerin sorularını cevaplayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Filistin konusunda Türkiye'nin üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

"ULUSLARARASI BİR FAALİYETE ÖNCÜLÜK YAPMAYI PLANLIYORUZ"

Türkiye'nin Filistin konusunda arabuluculuk ve yardım faaliyetlerine devam ettiğinin altını çizen Bakan İslam, "Bir an önce sonuçlanmasını istediğimiz arabuluculuk faaliyetlerimiz var. Devlet olarak, sivil toplum kuruluşu olarak çok ciddi ölçüde sosyal yardımlarımız var. Gazze'de çocuklar onlarca yıldır savaşın içine doğuyorlar, savaşla birlikte büyüyorlar. Orada gerçekten çok ciddi, çok önemli çalışmalar yapmak gerekiyor. Ancak biz sadece Filistin'den yurdumuza gelen çocuklarla, biz de okuyan, eğitim gören çocuklarla ilgili faaliyetler yapıyoruz. Uluslararası bir faaliyetin öncülüğünü yapmak elbette çok isteriz. Bununla ilgili planlama düzeyinde faaliyetlerimiz var. Ortaya çıktıktan sonra bunun ne olduğunu söyleyeceğim" dedi.

"ÇOCUK ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARI ANNE VE EŞ OLMAYA ZORLAMAYALIM"

Adıyaman'ın Besni ilçesinde geçtiğimiz günlerde evli olan 16 yaşındaki 'çocuk gelin'in intihar etmesiyle ilgili gelişmelerin hangi şamada olduğu yönündeki soruya ise Bakan Ayşenur İslam, "Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor. Bu konuda fazla açıklama yapmam doğru olmaz. Bizler Bakanlık olarak gerek duyulduğu takdirde, aile istediği takdirde mağdurun lehine müdahil oluyoruz. Bu süreçte yapabileceğimiz şey bu" diye konuştu.

Kızların çocuk yaşta evlendirilmemesi için ailelere uyarıda bulunan Bakan İslam, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyetinde evlilik yaşı 18'dir. 18 Yaş altı evlilikler yasal değildir. Ben bütün anne babaları ikaz etmek istiyorum. Çocuklarımızın hürriyetini engellemeyelim, eğitim haklarını ellerinden almayalım, oyun çağındaki çocuklarımıza anne olmaya eş olmaya zorlamayalım."

Vali Mahmut Demirtaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a Adıyaman'ın simgesi olan el dokuması halı hediye edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Gazze İçin Uluslararası Faaliyete Öncülük Yapmayı Planlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement