Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'ndan Yurt Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'ndan Yurt Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen ve öğrenciler için barınma imkanı sağlamak maksadıyla kullanılan Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile TÜRGEV arasında Sosyal ve Kültürel Hizmet Ortak Proje Protokolüyle TÜRGEV’e devredilmesinin ardından vakıf tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

12.09.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen ve öğrenciler için barınma imkanı sağlamak maksadıyla kullanılan Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile TÜRGEV arasında Sosyal ve Kültürel Hizmet Ortak Proje Protokolüyle TÜRGEV'e devredilmesinin ardından vakıf tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Son günlerde yazılı ve internet basınında vakfın Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesise el koyduğu, yurt ücretlerinin 3 katına çıkarıldığı, geçen yıllardan beri kalan öğrencilerin hepsinin yurttan çıkarıldığı yönünde yayınlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, yapılan haberlerin gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan içeriklerinin tahammül edilebilir sınırları aşması sebebiyle kamuoyuna açıklama yapılması gereği duyulduğu ifade edildi.

300 ÖĞRENCİNİN KAPI ÖNÜNE KONULDUĞU İDDİALARI

Açıklamada şöyle denildi: "Öncelikle bilinmelidir ki, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Vakfımız arasında Sosyal ve Kültürel Hizmet Ortak Proje Protokolü imzalanmıştır. Birkaç yıldan beri Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen, öğrenciler için barınma imkanı sağlamak maksadıyla kullanılan ve Çocuk ve Gençlik Evi Sosyal Tesisi adı altında hizmet veren tesiste aynı maksatla ve aynı işlevi temin etmek üzere ve tüm masraf ve giderleri vakfımız tarafından üstlenilecek şekilde bir protokol imzalanmıştır. Öğrenci yurdu işletme konusunda uzmanlığa sahip olan, Türkiye'nin bir çok noktasında kız öğrenciler için yurtlar açan ve işleten vakfımız, öğrencilerin barınması yanında sosyal olarak ihtiyaç duydukları bir çok imkanı da birlikte sunmaktadır. Vakfımızı ve olağanüstü gayretlerimizi karalama kampanyasına katılan basın organlarında çıkan haberlerde öğrencilerin ağzından 'Geçen sene anılan tesiste kalan 300 öğrencinin tamamı kapı önüne konulmuştur' yazılmış olsa da, esasında geçen sene tesisin tam dolmadığı bilinmektedir. Yani hiçbir zaman 300 öğrenci aynı anda anılan tesiste kalmamıştır. Ayrıca, yapılan mülakatlar öncesinde geçen sene tesiste barınan tüm öğrenciler tek tek aranmış ve tesisin işletmesinin el değiştirdiği, tesisin kapasitesi dolmadan gelip mülakata girmeleri istenmiştir. Öğrencilerimizin önemli bir kısmı tesise gelip mülakata katılarak bu sene de tesiste kalmak için kayıtlarını yenilemişlerdir. Tesisin kapasitesi tam olarak doluncaya dek öğrenci kaydı alınmaya da devam edilecektir."

ÜCRETLER GEÇEN SENEYLE AYNI

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı tarafından yapılan açıklamada, basın yayın organlarında çıkan haberlerde tesiste kalmak isteyen öğrencilerden geçen senenin üç katı ücret talep edildiği iddia edildiği, ancak esasında talep edilen ücretlerin geçen seneki ile aynı olup ücrette herhangi bir artış yapılmadığı bildirildi.

Vakıf bünyesinde Türkiye genelindeki tüm yurtların ücretleri belirlenirken, her yurdun maliyetleri üzerinden bir hesaplama yapıldığı ancak imkanları nedeni ile özel olarak desteklenmesi gereken öğrencilerin burs verilerek yurt imkanlarından sorunsuz faydalandırıldığı ifade edildi. Açıklamada, bu konuda vakfın 18 yıllık sürede binlerce uygulaması olduğu belirtilerek şöyle denildi: "Vakfımızın amacı geçen yıllarda olduğu gibi bundan sonra da söz konusu tesiste Antalya'da öğrenci olan genç kızlarımıza barınma ve bunun yanında Sosyal Kültürel gelişim imkanı sağlayacak fırsatlar sunmaktır. Birçok haber metninde Antalya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanına atfedilen beyanlarda geçen ifadelerin de gerçeği yansıtmadığı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığının yaptığı basın açıklamasıyla ortaya konulmuştur. Ayrıca, bu beyanların gerçeği yansıtmadığına dair beyan ve bilgileri geçen senelerde söz konusu tesisten faydalanmış birçok öğrencimiz kayıt için başvurdukları sırada detaylı şekilde bizlere de ifade etmişlerdir."

KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ

Antalya'da okuyan öğrencilerin tamamının çok daha iyi şartlarda hizmet almayı hak ettikleri vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Vakıf olarak Antalya'da elimizden gelenin en iyisini genç kızlarımıza sunma konusunda kararlıyız. Kız öğrencilerimizin mağdur edildiği yönündeki bilgiler, ancak Eski Türkiye'den kalma klasik muhalefet kafasının üretebileceği, gerçekle ilgisi olmayan bir kampanyanın zayıf ve çelimsiz ürünleridir. Önümüzdeki süreç, vakfımızın öğrencilere sunacağı güven, huzur ve konfor ortamının sağladığı güzel günleri hep birlikte görüp yaşayacağımız bir dönem olacaktır. Hem Antalya'ya hem de ülkemizin tüm şehirlerine daha fazla hizmet sunmanın gayreti içinde olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'ndan Yurt Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement