Türkiye Genelinde 114 Tesis Açıldı - Son Dakika
Politika

Türkiye Genelinde 114 Tesis Açıldı

Başbakan Davutoğlu: (2) "Kobani'den hareketle Diyarbakır, Van, Bingöl, Bitlis sokaklarını vandalizme boğanlarla Gezi olaylarını bahane ederek oradaki İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i vandalizme boğanlar koalisyon yapmak istiyorlar.

30.11.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kobani'den hareketle Diyarbakır, Van, Bingöl, Bitlis sokaklarını vandalizme boğanlar ile Gezi olaylarını bahane ederek İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i vandalizme boğanların koalisyon yapmak istediğini  belirterek, "Bunun adı yıkım koalisyonu" dedi.

Davutoğlu, 114 tesisin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Balıkesir'in kuvayı milliye ruhuyla ayağa kalktığını belirtti.

Balıkesir halkına, yeni Türkiye'nin kudret ve şefkatinden memnun olup olmadıklarını soran Davutoğlu, "Bu kudret ve şefkati dünyanın her yerine yaymak üzere hareket eden sizlerin temsilcilerine destek vermeye hazır mısınız?" dedi. Davutoğlu, Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın her güreşe çıktığında "arkamda aziz Türk milletinin gücünü hissederek çıkıyorum" dediğini anımsatarak, "Biz de her mücadeleye girdiğimizde arkamızda 77 milyon vatandaşımızın gücünü hissederek giriyoruz. Bundan dolayı başımız eğilmiyor, her zaman vakuruz" diye konuştu.

AK Parti'nin arkasından kenetlenmiş, tek vücut olmuş aziz bir millet olduğunu belirten Davutoğlu, "Allah, bu millete ve bu devlete zeval vermesin. Bize öyle bir kudret ve şefkat versin ki gözlerinin içine baktığımız her mazlum biz de merhameti biz de şefkati görsün. Aziz Balıkesirliler, biz bu aşkla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Davutoğlu, 114 tesisin bugün Türkiye'nin her bir köşesinde açıldığını ifade ederek, 29 farklı ilde tesis açılacağını söyledi. 1954'ten 2011 yılına kadar 461 gölet yapıldığı bilgisi veren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi 3 yılda binbir gölete imza attık Hükümet ve Orman Su işleri Bakanlığımız olarak. Binbirincisi de sembolik. Binbirincisi, KKTC'de açıldı. Anavatandan yavru vatana, denizin altında su götürme projesi gibi tarihi proje yanında bir de bin gölet Türkiye'ye inşa edilirken, binbirincisini de yavru vatanımız, kardeşimiz KKTC'ne inşa ediyoruz.

Bu gölette, 6 baraj, 13 gölet, 36 gölet ve sulama, çok sayıda sulama projeleri, fidanlar, ormanlıklar, milli parklar projeleri ile 28 vilayetimizde 114 dev esere bugün imza atıyoruz."

"Türkiye'ye kardeşlik mesajı veriyoruz"

Açılışlar için Kuvayı Milliye Meydanı'nı seçtiklerini dile getiren Davutoğlu, "Bir taraftan 62. Hükümet olarak yeni Türkiye'yi inşa etme yolunda Kuvayı Milliye Meydanı'nda kuvayı milliye öncülerine söz verirken, 'bundan sonra bu topraklar hep bağımsız olacak' derken, diğer taraftan da burada açtığımız tesislerle bütün Türkiye'ye kardeşlik mesajı veriyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu, artık Türkiye'nin doğusunun batı ile kuzeyinin güneyi ile bu projelerle birleştiğini belirterek, projelerde emeği geçen herkese teşekkür etti.

-"Bizim dönemimizde 3 milyar 250 milyon fidan dikildi"

Yürüttükleri bir başka kampanya hakkında da bilgi veren Davutoğlu, "Bizim dönemimizde 3 milyar 250 milyon fidan dikildi bu topraklara. İnşallah kısa zamanda dünya nüfusu kadar fidan, Anadolu ve Trakya topraklarına dikilmiş olacak" dedi. Davutoğlu, bu topraklarda dünyadaki her bir insan için bir fidan olacağını anlatarak, gelecek nesillere yeşil bir Türkiye bırakmak istediklerini söyledi.

Balıkesirlilerin, çok şanslı olduğunu, Türkiye'nin en yeşil arazilerinin, en zengin doğal kaynakların burada bulunduğunu vurgulayan Davutoğlu, Marmara ile Ege denizini birleştirdiklerini anlattı. Davutoğlu, "En önemlisi, kuvayı milliye ile bir milletin gönlünü ve ruhunu birleştiriyorsunuz" dedi.

Balıkesir'in, buraya yapılacak hizmetlerle, doğudan batıya, kuzeyden güneye giden herkesin kesişeceği yer haline geleceğini ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul-İzmir otobanı tamamlandığında Çanakkale geçişiyle Çanakkale köprüsü-Edremit-Balıkesir bağlandığında, hepsi biraraya geldiğinde en hızlı trenlerin ve otobanların kesiştiği merkez şehir Balıkesir olacak.

Herkes Balıkesir'e girerken Kuvayı Milliye şehitlerine Fatiha okuyarak girecek ve selametle yoluna devam edecek."

-"Biz, bu topraklarda yepyeni fidanlar yetiştiriyoruz"

"Bugün yapılacak açılışla 250 milyon fidan, bu aziz topraklar üzerinde yükselmeye başlayacak" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Geçen sene Gezi provokasyonunda, bazı ağaçlarımızın ki -her ağaç bizim için kutsaldır- sadece yayalaştırma işlemi dolayısıyla bir yerden bir yere taşınması -bakın kesilmesi, yok edilmesi değil, taşınması için- kıyameti koparanlar, Türkiye sokaklarını, İstanbul, İzmir, Ankara sokaklarını vandalizme boğanlar, şimdi ders almalılar.

Biz, bu topraklarda yepyeni fidanlar yetiştiriyoruz. Binlerce değil, onbinlerce, yüzbinlerce, yüzmilyonlarca değil milyarlarca fidanı bu toprağa ektik ve onun gölgesinde gelecek nesiller inşallah şen ve özgür yaşayacaklar."

"Şimdi halkı tahrik eden Sayın Kılıçdaroğlu'na sorma vakti değil mi?" diyen Davutoğlu, "Şu toprağa diktiğin tek bir fidan var mı? Tek bir taşı, bir taşın üstüne koydun mu?" diye sordu. Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Biz devleti biliriz" dediğini aktararak, "Biz, devleti nasıl bildiğini iyi biliriz. SSK'da neler yaptığını; O'nun döneminde SSK'nın ne hallere düştüğünü bu millet çok iyi biliyor. Bir televizyon muhabiri karşısında mahcup mahcup mahcup başını önüne eğerek konuşmasını çok iyi biliyor" diye konuştu.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"SSK Genel Müdürü olduğun dönemde ne yaptın ki şimdi Başbakanlığa talipsin. 'Bana dört yıl verin' diyor. Bu millet CHP'ye on yıllar verdi ama seçme şansı olmadığı için. Bilerek vermedi; tek parti döneminde baskıyla aldınız bu milletten yılları. Biz, o yılları telafi etmeye çalışıyoruz.

Bu milletin bırakın 4 yıl, 4 dakika bile sana bu ülkeyi teslim etmez bu millet Kılıçdaroğlu. Teslim etmez, dört dakikada batırırsın sen, dört dakikada milleti millete düşman edersiniz siz."

Davutoğlu, "Şimdi Kılıçdaroğlu'na sorma vakti değil mi Balıkesirliler? Soralım mı? Yalova'da ne oldu? Yalova'da o asırlık çınarları kim kesti? CHP kesti. Yalova Belediye Başkanı kesti. Yalova milletvekili de çıktı özür diledi" diye konuşmasını sürdürdü.

Başbakan Davutoğlu, "Şimdi Taksim'de, Gezi Parkı'nda taşınan, kesilmeyen 10 ağacı, buradan hareketle milletin gecesini gündüzünü zindan edip Türkiye'yi dünyaya en kötü şekilde tanıtmaya çalışan CHP'lilere söylüyorum. Bir şekilde bir muhasebe yapın. Yalova'daki o asırlık çınarlara, Atatürk'ün emaneti olan o çınarlara, o yeşillere ne oldu? Kim kıydı onları? Aziz Balıkesirliler, CHP'liler sadece yıkmayı bilirler, tahrip etmeyi bilirler" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynen şimdi Diyarbakır'da bir de yeni koalisyonun haberciliğini veriyor. Diyor ki birisi soruyor. 'HDP ile koalisyona girecek misiniz?" diye. 'Siyasette 24 saat bile uzun ne olacağı belli olmaz' diyor. Yani Kobani'den hareketle Diyarbakır, Van, Bingöl, Bitlis sokaklarını vandalizme boğanlarla, Gezi olaylarını bahane ederek oradaki İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i vandalizme boğanlar koalisyon yapmak istiyorlar. Bunun adı yıkım koalisyonu. Ama millet, bütün bu koalisyonlar karşısında 30 Mart'ta ne dediyse, 10 Ağustos'ta ne dediyse, 2015 Haziranında da aynı sözü söyleyecek ve diyecek ki 'Kim ne yaparsa yapsın, biz sadece kuvayı milliye gönüllülerine destek veririz. Milleti birleştirenlere destek veririz. Ülkeyi inşa edenlere destek veririz'. İşte onun için aziz Balıkesirliler, sizden bir söz duymaya geldim. Kuvayı milliye ruhunu ayağa kaldırmaya hazır mısınız? Kuvayı milliye ruhuyla Türkiye'nin her bir köşesini kardeş kılmaya hazır mısınız? Balıkesir kongrelerine 1919'da gelen Ege'nin yiğitlerine, zeybekleriyle efeleriyle aynı günlerde Erzurum Kongresi'nde bir araya gelen dadaşları, doğulu yiğitleri hep beraber birlikte olmaya, çağırmaya hazır mısınız?"

Başbakan Davutoğlu, "Allah bu milletin birliğini, beraberliğini daim etsin. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Allah bugün hizmete açtığımız, Türkiye'nin her bir köşesindeki 114 tesisi bereketli kılsın, barajlarını rahmetle doldursun, göletlerini, sulama tesislerini bereketle, toprakla buluştursun. Oralarda yetişecek olan fidanları, genç nesil fidanlarımız gibi büyüyen bir çınar haline getirsin" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasını "İşte bizim yolumuz budur, sizin duanız budur. Allah yolumuzu hayır eylesin, menzilimizi hayır eylesin, vaktimizi hayır eylesin. Yeni Türkiye hayırlı, mübarek olsun. Allah'a emanet olun. Allah yar ve yardımcımız olsun" diyerek tamamladı.

-Notlar-

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapılan 114 eserin toplu açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği telgraf da okundu. Telgrafında, açılışı yapılacak tesislerin ortaya koyduğu gibi Türkiye'nin istikrar içinde büyümeye, kalkınmaya, 2023 hedeflerine güçlü adımlarla ilerlemeye devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmete alınan eserlerin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu, Mehmet Muş ve Nureddin Nebati, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve diğer yetkililer katıldı.

-"İşte güller yetişmeye başlıyor"

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasının ardından Van, Diyarbakır, Konya, Antalya ve Balıkesir Altınova'ya video konferansla yapılan bağlantılarla açılışlar gerçekleştirildi.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın, "Bazı kişilere yıkmak, yakmak yakışır, bazılarına da imar, inşa etmek yakışır. 7 Ekim 2014'te Erciş ilçesinde esnaflarımız büyük zarar gördüler, 7 Kasım'da siz onları tamir ettiniz, bugün esnafımız çalışıyor" sözleri üzerine Başbakan Davutoğlu, "6-7 Ekim olayları olduğunda 'Yıkılan her yerde gül yetiştireceğiz' demiştik. İşte güller yetişmeye başlıyor" diye konuştu.

Bakanlar ve protokol üyeleriyle temsili açılış kurdelesini kesen Davutoğlu, sahne önünde bekleyen vatandaşları, yanlarına giderek selamladı. Yağmur altında gerçekleşen tören sırasında çocuklara oyuncak dağıtıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türkiye Genelinde 114 Tesis Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement