Yerlikaya: Doping İlacı Satanlar TCK Kapsamına Girmeli - Son Dakika
Güncel

Yerlikaya: Doping İlacı Satanlar TCK Kapsamına Girmeli

Yerlikaya: Doping İlacı Satanlar TCK Kapsamına Girmeli

Hamza Yerlikaya, Sea Life Otel'de düzenlenen toplantıda Zafer Kupası ile ilgili bilgiler verdi.

11.04.2014 16:46  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da bugün başlayan 17'nci Uluslararası Yıldızlar Zafer Kupası'nın tanıtım toplantısına katılan Hamza Yerlikaya, Sea Life Otel'de düzenlenen toplantıda Zafer Kupası ile ilgili bilgiler verdi, şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra 12 ülkeden 450 civarında sporcunun katıldığını söyledi.

Yerlikaya, Zafer Kupası adının önümüzdeki yıldan itibaren değişeceğine vurgu yaparak, Türk güreşine hizmet etmiş duayenlerin isimlerinin şampiyonalara verileceğini belirtti. Başkan Hamza Yerlikaya, doping konusunda şöyle konuştu Bakanın düşüncelerine aynen katılıyorum. Kendileri dopinge sıfır tolerans, dedi. Biz de güreşte sıfır toleransla hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu illeti özellikle güreş camiasında sıfıra indirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için ve evlatlarımızı korumak bizim görevimiz. Doping ilaçları satanların TCK kapsamına girmesini istiyoruz. Ha uyuşturucu satmış, ha doping ilaçları hiçbir farkı yok. Bu insanlar doping ilaçlarını ekmek su gibi satıyorlar. Bunlar çocuklarımızın bağışıklık sistemini bozuyor. Ben buna müsaade etmeyeceğim.

ANNENİN FERYAT MEKTUBU

Doping ilacı kullanan sporcuların annelerinin kendisine mektuplar gönderdiğine de işaret eden Hamza Yerlikaya, Bu mektuplardan birisini bakanımıza da okudum. Mektupta bir anne oğlunun karnından iğne vurulduğunu yazmış. Oğluna bunu yapmaması gerektiğini söylerken, bu kez evladının evi terk ettiğini belirtiyor. Yazık değil mi bu çocuklara diye konuştu. Bir soru üzerine, doping kullandığı için Kırkpınar Başpehlivanlığı elinden alınan Ali Gürbüz'ün cezasının 15 aydan 30 aya çıkarıldığını hatırlatan Hamza Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti Disiplin Kurulu Ali Gürbüz'e 24 ay ceza yerine 15 ay ceza verdi. Ancak, Ali bu cezaya itiraz etti ve Tahkim Kurulu'na gitti. Ancak, Tahkim Kurulu bu kez itirazını ret ettiği gibi verilen cezayı da az buldu. Bu cezayı önce 24 aya çıkardı, ardından birden fazla doping maddesi kullandığı gerekçesiyle 30 aya çıkardı. Ben bir insan olarak buna çok üzüldüm.

GÜREŞ AKADEMİSİ FİKRİ

Bilim, ilim ve araştırma konularında sporcuların eğitim alması için Güreş Akademisi kurmayı düşündüklerini de hatırlatan Hamza Yerlikaya, sözlerini şöyle tamamladı Sporcuların eğitimine önem vereceğiz. Güreş sporu son yıllarda büyük atılım gösterdi. 10 yıl aradan sonra Türkiye serbest stilde üçüncülük elde etti. Türk güreş tarihinde ilk kez kadınlarda final oynadık. Hak edenin Milli Takım'a alındığı bir dönemdeyiz. Bayrağımızı daha yukarılara taşımak için elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz, öncelikli olarak gönül birlikteliği ile güreş camiasını birleştirmektir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yerlikaya: Doping İlacı Satanlar TCK Kapsamına Girmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement