Türkiye Güreş Federasyonu'nda Musa Aydın Yeniden Başkan Seçildi - Son Dakika
Güncel

Türkiye Güreş Federasyonu'nda Musa Aydın Yeniden Başkan Seçildi

Türkiye Güreş Federasyonu\'nda Musa Aydın Yeniden Başkan Seçildi

Türkiye Güreş Federasyonu'nda Musa Aydın yeniden başkan seçildiBaşkan Aydın "Hedefimiz Tokyo Olimpiyatları"Ercan ATA, Ankara-DHATürkiye Güreş Federasyonu Olağan ve Mali Genel Kurulu Ankara'da Yapıldı.

13.11.2016 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Güreş Federasyonu'nda Musa Aydın yeniden başkan seçildi

Başkan Aydın "Hedefimiz Tokyo Olimpiyatları"

Ercan ATA, Ankara-DHA

Türkiye Güreş Federasyonu Olağan ve Mali Genel Kurulu Ankara'da Yapıldı. Mevcut Başkan Musa Aydın tek aday olarak girdiği seçimde 4 yıllığına tekrar başkan seçildi.

Toplam 279 delegesi bulunan Türkiye Güreş Federasyonu 4. Olağan ve Mali genel kurulu Başkanlık seçimine 197 delege katıldı. 10 oyun geçersiz olduğu genel kurulda yeniden başkan seçilen Musa Aydın, 187 oy alarak 4 yıllığına tekrar Türkiye Güreş Federasyonu başkanı oldu.

Musa Aydın, genel kurulunda yaptığı konuşmada 8 Nisan 2015 tarihinde aynı salonda federasyon başkanı seçildiğini belirterek, Başkan seçildiğimde milli takım kamplarımızda diyetisyen, kondisyoner, fizyoterapist ve doktor gibi yardımcı unsurlar oluşturarak çalışmalarımıza başladık. 25 kişilik bir olimpik kurul oluşturduk. Başkan seçildiğimde olimpiyatlara 1 buçuk yıl vardı. Çok kısa bir süre vardı ve bu süre kriz bir süresiydi. Ama Allah'a şükür biz sizlerle, yönetimimizle birlikte bu süreci çok iyi idare ettik. Sporcularımıza başkanlık değil ağabeylik yaptık. 18 yıl aradan sonra Las Vegas'ta 3 dünya şampiyonluğu kazandık. Gene 2016'da Rio'da ilk defa bayanlarda Avrupa şampiyonluğu kazandık. 52 yıl aradan sonra Rio'da 5 madalya kazanıp büyük bir zafere imza attık diye konuştu.

Önlerinde 4 yıllık bir süreç olduğunu ve bu süreç içerisindeki hedeflerinin Tokyo olimpiyatları olduğunu kaydeden Aydın, Tokyo olimpiyatlarına dünyanın en güçlü güreş takımıyla katılmak istiyoruz. 1948-1960 olimpiyatları rekorlarını kırmak istiyoruz. Bu yolda yönetimimizle birlikte büyük bir azim ve gayretle çalışacağımıza söz veriyoruz. Biz bu 1 buçuk yıl süre içerisinde bize oy veren vermeyen ayrımı yapmadık. Biz bütün kulüplerimize eşit mesafede, adalet ilkeleri doğrultusunda maddi destekte bulunduk, malzeme desteğinde bulunduk. Önümüzdeki dönemde inşallah sponsorları da devreye sokarak kulüplerimize desteği arttıracağız. Bizden önceki dönemlerde ligler 4 haftada bitiyordu. Bizim dönemimizde 10 haftaya yaydık, deplasmanlı güreş ligini oluşturduk. Bundan amacımız rekabet ortamını oluşturmak. Spor demek rekabet demek. Eğer rekabet olmazsa takımların hiçbir anlamı olmaz. Bizde önümüzdeki 4 yıl süreyle deplasmanlı güreş ligini devam ettireceğiz ve bu inşallah kısa zamanda rekabet ortamını oluşturacağız şeklinde konuştu.

YİBO projesi gerçekleştirdik. Sporcularımızı yetenek testlerine tabi tuttuk ve başarılı olan sporcularımızı YİBO'lara yerleştirdik diyen Aydın, YİBO'ların ortalama mevcudu 100-150. Biz 4 yıllık süreyle, her yıl 25 öğrenci yerleştirdiğimiz zaman, 4 yıl sonra bu YİBO'lar güreş ortaokullarına dönüşecek. Şimdi önümüzdeki hedefimiz 12 ilde gerçekleştirdiğimiz bu YİBO'ları Türkiye geneline yayarak alt yapıda çok büyük bir güreş ordusunu oluşturacağız. Türkiye'nin birçok ilinde ve ilçesinde spor liseleri mevcut. Ancak bu spor liseleri maalesef spora hizmet etmiyor. Ancak BESYO'lara öğrenci yetiştiriyor. Biz branş liselerinin kurulmasını istiyoruz, güreş liselerinin açılmasını istiyoruz. 2 ilde çalışmamızı yaptık ancak tamamlayamadık. Önümüzdeki 4 yıl süreyle güreş liselerinin açılmasını istiyoruz ifadelerini kullandı.

GÜREŞTE EN BÜYÜK SORUN KİLO SORUNU

Aydın, güreşte en büyük sorunun kilo sorunu olduğuna dikkat çekerek, Minikler Türkiye şampiyonasına 2 bin sporcumuz katılıyor. Bu 2 bin kişiyi büyüklere taşıyamıyoruz. Aşırı kilo düşürdüğümüzde, aşırı yüklendiğimizde, kısa sürede başarı beklediğimizden dolayı çocukları bıktırıyoruz. Gençlere geldiğinde güreşi bırakmak zorunda kalıyorlar. Dolayısıyla büyük bir israf olmuş oluyor. Biz bu duruma dur diyeceğiz. Kilo düşme sorununa son vereceğiz. Antrenörlerimizi eğiteceğiz olmadı yaptırım uygulayacağız ceza sistemini getireceğiz. Altyapıdan gelen bu çocuklarımızı israf etmeden büyüklere taşıyacağız. Büyüklerde bir Talha'mız, bir Rıza'mız olmayacak alternatifi birkaç sporcumuz daha olacak değerlendirmesinde bulundu.

Yağlı güreşi sezonluk olmaktan çıkaracağız 12 aya yayacağız

Aydın, Yağlı güreşi sezonluk olmaktan çıkaracağız 12 aya yayacağız ve ilk başlangıcı da Balıkesir'de başlayacağız. Yağlı güreş ligini oluşturacağız. Karakucak güreşleri minderin altyapısını oluşturduğu için bunu ödüllü yaptık. Önümüzdeki dönemde bölgesel Karakucak güreşlerini yapacağız ve gençlerimizi güreşe kazandıracağız. Önümüzdeki 4 yılı, 4 yılın yol haritasını ve 2024'ün alt yapısını bir kurultay yaparak hep birlikte belirleyeceğiz. Yani federasyonu sizlerle birlikte yöneteceğiz dedi.

Seçim sonunda teşekkür konuşması yapan Musa Aydın, delegelere teşekkür erederek, Güreş Türk sporunun lokomotifidir. Geçmişte maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen Spor Bakanı, Sr Bakanlığı müsteşarı, Spor Genel müdürü ve spor toto başkanına teşekkür ediyorum. Tokyo'da ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekeceğiz. İstiklal marşımızı okutacağız diyerek söz verdi."

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına tekrar seçilen Musa Aydın'ın yönetim kurulunda, Erkan Durdu, Gürkan İzzet Paksoy, Halil Bozdoğan, Hasan Eroğlu, Hüseyin Kaya, İsmail Kaşdemir, Mahir Biberoğlu, Mehmet Ayhan, Mustafa Çakır, Selahattin Uyan, Serdar Çinkılıç, Süreyya Yoğurtçu, Ünsal Kıraç ve Zeki Gül seçildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Güreş Federasyonu'nda Musa Aydın Yeniden Başkan Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı
    16:34 Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı

    Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde seyir halindeyken yangın çıkan tırda hasar oluştu. Tevfik Acar'ın (47) kullandığı I 21 ES yabancı plakalı hurda yüklü tırın motor kısmından Ulubel mevkisinde duman çıkmaya başladı. Aracı güvenlik şeridine çeken sürücü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Gümüşhacıköy Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonucunda tırda hasar meydana geldi.

  • Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi
    16:33 Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi

    Niğde'nin Yeşilburç köyünde geleneksel Helva Kavurma Festivali düzenlendi. Festivalde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve kavrulan helvalar katılımcılara dağıtıldı. Vali Cahit Çelik, festivalde yaptığı konuşmada köyün turizm potansiyelini geliştirmek için adımlar atacaklarını belirtti. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise köyün Niğde için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, bu değerleri yaşatmanın önemine dikkat çekti.

  • Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti
    16:29 Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti

    Gümüşhacıköy Kaymakamı Baha Büyükkaymakcı, Gümüş İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek okullarda incelemelerde bulundu. Büyükkaymakcı, okul müdürü Yusuf Kılıç'tan ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı ve öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik etti. Öğrencilerle de sohbet eden Büyükkaymakcı, kitaplara olan ilgisinin başarısının temelini oluşturduğunu belirtti ve öğrencilere okumayı ve merakı teşvik etti.

  • Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı
    16:29 Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan tartışmanın ardından bir grup müşteri av tüfekleriyle mekana ve havaya ateş açtı. Polis, kimlikleri belirlenen 6 şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'a Mobil Mutfak Aracı Gönderdi
    16:27 Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'a Mobil Mutfak Aracı Gönderdi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremler sonrasında bölgeye Mobil Mutfak Aracı gönderdi. Günde 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtılacak.

  • Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri
    16:26 Tokat'ta Deprem Sonrası Yapı İncelemeleri

    Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası yapılan incelemelerde, 500 ihbardan 50 yapı incelendi ve 5 yıkık, 15 ağır hasarlı yapı tespit edildi. Bakan Yardımcısı Tuzcuoğlu, hasarlı yapıların çoğunlukla 1999 öncesi yapılan binalar olduğunu belirtti ve ülkemizin deprem bölgesi olduğunu vurguladı. Kamu binalarında ise herhangi bir hasar görülmediği açıklandı.


Advertisement