Taşpınar: Yasaklı Ülkeler Listesinden Çıktık - Son Dakika
Güncel

Taşpınar: Yasaklı Ülkeler Listesinden Çıktık

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, dopingle mücadele sıfır noktasına gelindiğini belirterek, Türkiye'nin Dünya Anti Doping Ajansı yasaklı ülkeler listesinden çıktığını açıkladı.

18.10.2014 15:57  Güncelleme: 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, dopingle mücadele sıfır noktasına gelindiğini belirterek, Türkiye'nin Dünya Anti Doping Ajansı (WADA) yasaklı ülkeler listesinden çıktığını açıkladı.

Toplam 89 erkek ve 65 bayan sporcunun katıldığı Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası, Ankara Altınpark Akarsu Spor Salonu'nda bugün sona eriyor. Şampiyonayı yakından takip eden Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, dopingle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nın bugün tamamlanacağını belirten Taşpınar, "Sporcularımız kıyasıya yarıştılar. Yeni derece yapan, rekor kıran sporcularımız oldu. İyi gelişmeler var" dedi.

Kazakistan'da yapılacak Büyükler Dünya Halter Şampiyonası'nı işaret eden Taşpınar, burada alınacak puanların olimpiyatlara katılma yolunda önemine dikkat çekti.

Halter camiasının çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini vurgulayan Taşpınar, "Antrenörlerle yaptığımız hem bölgesel hem Türkiye genelinde yapılan toplantılarla çok iyi noktalara geldik. Doping bitti, sıfır noktasındayız. Zaten Gençlik ve Spor Bakanlığımızın parolası dopinge sıfır toleranstı. Genel toplantılarda hem hocalarımız hem bizler dopingi anlattık ve çok iyi noktadayız" dedi.

"YASAKLI ÜLKELER LİSTESİNDEN ÇIKTIK"

Taşpınar, Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) Başkanı Tamas Ayan'ın da Türkiye'nin dopingle mücadele konusunda geldiği noktayı takdirle karşıladığını kaydetti. Dopingle mücadele konusunda yeni bir bilgiyi paylaşan Taşpınar, "Diğer bir iki branşta da sıkıntılıydık. Onlar da başarılı oldular. WADA'dan da teşekkür geldi. Şimdi yasaklı ülkeler listesinden çıktık. Çok güzel bir aşama kaydettik" açıklamasında bulundu.

Önümüzdeki dönemde düzenlenecek şampiyonalara ilişkin değerlendirme yapan Taşpınar, "Sporcu sıkıntımız var. Onunla ilgili birçok proje geliştirdik. İnşallah Kazakistan'da yapılacak dünya şampiyonasında iyi puan toplarız. O derecede de olimpiyatlara fazla sporcumuz katılır. Onu takip eden süre içerisinde, 15 gün sonra Güney Kıbrıs'ta 23 Yaşaltı ve Gençler Avrupa Şampiyonası var. Oradan da umutluyuz, madalya beklentimiz var" dedi.

"HAKEMLERİMİZ, GÖRÜNMEYEN KAHRAMANLARIMIZ"

Antrenörler ve sporcuların uyumlu olmasının önemine işaret eden Taşpınar, "Çünkü ortak çalışıyorlar, sporcuyu yetiştiren antrenörler. Birlikte hareket ediyorlar, arada bir anlaşmazlık olsa bu durum başarısızlığa kadar gider" diye konuştu.

"Hakemlerimiz görünmeyen kahramanlarımız" diyen Taşpınar, "Hiçbir karşılık beklemeden, beklentileri olmadan özveriyle görev yapıyorlar. Onların da gelişimini, motivasyonlarını sağlamak ayrıca değişen kuralları da kurs ve seminerlerde onlara aktararak eğitim çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" diyerek açıklamalarını tamamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taşpınar: Yasaklı Ülkeler Listesinden Çıktık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement