Türkiye İç Denetim Kongresi "İTİBAR Gelecektir" Temasıyla Başladı - Son Dakika
Güncel

Türkiye İç Denetim Kongresi "İTİBAR Gelecektir" Temasıyla Başladı

TİDE Başkanı Gürdoğan Yurtsever, kongrenin açılışını yaptığı konuşmasında kurumsal itibarın önemine dikkat çekti, "İtibar Gelecektir" temasını seçme sebeplerini anlattı: "Kaybedilen itibarın yeniden kazanılması, uzun, çok zorlu ve maliyetli bir süreç gerektiriyor.

21.10.2014 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu bağlamda "İtibar-Denetim" ilişkisi gün boyu çeşitli oturumlarla ve konunun uzmanı isimlerce irdelendi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizm alanındaki tecrübeleriyle sektörde itibarın ülke için önemini anlattı: "Denetimin turizm sektörü için öneminin artık farkındayız. Turizmde büyük atılımlar yaptık ama bazı kötü örneklerin itibarımızı zedelediğinin de farkındayız. Bu noktada denetçilere büyük iş düşüyor."

Etik İtibar Derneği (TEİD) Başkanı Mehmet Buldurgan, kurumsal açıdan itibarın şirketler açısından önemine değindi, bunun ancak denetimle sağlanabileceğini belirtti: "21. Yüzyılın global ticaret arenasında varlığınızı sürdürebilmek, dünya pazarına açılabilmek, global oyuncularla aynı ligi paylaşabilmek, ancak onlara, içinde bulunduğunuz topluma, çalışan ve müşterilerinize güven verebilmekle mümkündür."

Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Başkanı Osman Zeki Özger ise rakamlarla konuştu, sektörde kurumsallaşmaya vurgu yaptı: "FKB olarak bugün itibarıyla sektörde faaliyet gösteren 121 şirket, yaklaşık 7 bin çalışan ve toplamda 63 milyar TL'nin üzerinde bir işlem hacmini temsil ediyoruz ve bu noktada kurumsallaşmanın önemine inanıyoruz. Bunun en önemli avantajlarından biri de kuşkusuz iç denetim mekanizmalarının devreye girerek itibarımızın güçlenmesi ve şirketlerimizin de uzun vadede kalıcılıklarını garanti altına almasıdır."

Kongrenin önemli konukları arasında Sorbonne Üniversitesi Profesörü ve Risk Yönetimi Uzmanı Jean Paul Louisot da vardı. Dünya çapında önemli yöneticilere risk yönetimi konusunda koçluk yapan Louisot, Kurumsal İtibarın Yönetilmesinde temel taşların neler olduğunu anlattı, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Paralel düzenlenen oturumlarda "İç Denetimde Gelişen Teknolojinin Rolü"nden "Üçüncü Taraf Risklerinin Denetimi"ne, "Bilgi Güvenliği Yönetimi ve Denetimi"nden "Uyum Riskinin Yönetimi"ne pek çok önemli konu mesleğinde bir adım daha öteye geçmek isteyenler için masaya yatırıldı.

Şair ve yazar Sunay Akın da kongrenin bir diğer konuşmacısıydı. Akın, kendine has üslubu ve derin tarih bilgisiyle "itibar"ı anlattı, geçmişle bugün arasında köprüler kurarak "denetim-denetçi" kavramlarına farklı bir bakış açısı getirdi.

Kongrenin bir başka uluslararası konuğu, finans ve denetim alanlarında önemli birikim sahibi, profesyonel eğitmen ve danışman Larry Hubbard da ilk gün konuşmacıları arasındaydı. Hubbard, katılımcılarla birlikte, "Kök Neden Analizi"nin denetçiler tarafından kullanılan geleneksel ideolojik yapısını sorguladı.

"İtibar Gelecektir" Kongresi Bugün de Devam Edecek…

21 Ekim 2014 Salı günü (bugün) sabah saat 09.00'da ikinci gün açılış konuşması için TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun kürsüdeki yerini alacak ve ilk günün değerlendirmesini yapacak. Hemen ardından kongrenin bir diğer konuğu; profesyonel eğitimci Larry Hubbard, iç denetimde üçlü savunma konusunu ele alacak.

Yine paralel düzenlenecek oturumlarda ikinci günün başlıklarından ilki BDDK Başkan Yardımcısı Vekili Fatih Öztürk tarafından değerlendirilecek olan "İSEDES Düzenlemesinin İç Denetime Etkisi" olacak. "İş Kanunundaki Değişiklikler ve İç Denetim Departmanlarının İş Kazalarını Önlemedeki Rolü" ise bir diğer oturumda İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt tarafından anlatılacak.

Günümüzün en önemli trendlerinden sosyal medya da öğleden sonraki oturumda tartışılacak. "Sosyal Medya Yönetiminin ve Denetiminin Kurumsal İtibar Üzerindeki Etkileri"ni konunun uzmanı, televizyon programcısı Serdar Kuzuloğlu, eğlenceli üslubuyla anlatacak.

"İç Denetimin İtibarının Yönetimi" konulu panelde özel sektör yöneticileri deneyimlerini paylaşacak. Kapanış oturumunda ise bir kez daha Sorbonne Üniversitesi Profesörü Jean Paul Louisot kürsüdeki yerini alacak ve bu kez yaşanmış örneklerle kriz dönemlerinde kurumların itibar risklerini nasıl yönetmesi gerektiğini anlatacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye İç Denetim Kongresi 'İTİBAR Gelecektir' Temasıyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı desteklenmeli
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı desteklenmeli

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, bu yanlıştan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.


Advertisement