Türkiye, Icao Konsey Üyeliğine Aday - Son Dakika
Güncel

Türkiye, Icao Konsey Üyeliğine Aday

Türkiye'nin, kurucuları arasında bulunduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün (ICAO) konsey üyeliğine aday olduğu bildirildi.

28.09.2016 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin, kurucuları arasında bulunduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün (ICAO) konsey üyeliğine aday olduğu bildirildi.

Türkiye'nin ICAO Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ali Rıza Çolak, önceki gün başlayan 39. ICAO Genel Kurul çalışmalarını AA'ya değerlendirdi.

ICAO'nun üç yılda bir yapılan genel kurul toplantılarının 39'uncusunun 27 Eylül-7 Ekim 2016 tarihleri arasında Montreal'deki merkezinde düzenlendiği belirten Büyükelçi Çolak, "Söz konusu toplantıları Türkiye için özellikle önemli kılan husus, ülkemizin kurucuları arasında bulunduğu 191 üyeli ICAO'nun yönetim organı olan Konsey üyeliğine adaylığını koymuş olmasıdır" dedi.

Türkiye'nin, son yıllarda sivil havacılık alanında dünyada önde gelen ülkeler arasına girdiğine dikkati çeken Çolak, şu değerlendirmeleri yaptı:

"2003'ten bu yana hava trafiğini beş kat artıran, sivil havacılık cirosu 27 milyar dolara yaklaşan, kendi tescilindeki uçaklarla 112 ülkede 261 noktaya sefer düzenleyen, dünyanın en büyük havalimanını inşa etmekte olan ve yolcu/kilometre ölçütünde dünya sivil havacılığında 10. durumda olan ülkemiz için konsey üyeliği girişimi doğal kabul edilmelidir. Ülkemiz, 36 üyesi bulunan ICAO Konseyi'nin yeni dönem üyelerini belirlemek üzere yapılacak seçimlere Avrupa grubu adaylarından biri olarak girmiştir ve seçildiği takdirde Konsey'de 2017, 2018 ve 2019 yıllarında temsil edilecek ve dünya çapında sivil havacılığın geliştirilmesi konusunda önemli görevler üstlenecektir."

Kanada'nın Montreal kentinde çalışmalarına başlayan 39. ICAO Genel Kurulu'na Türkiye, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın başkanlığında kalabalık bir heyetle katılıyor. Heyete başkanlık edecek olan Bakan Arslan, cuma günü Montreal'de olacak. Heyette, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Burak Özügergin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürü Erdem Direkler, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve çok sayıda üst düzey bürokrat yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye, Icao Konsey Üyeliğine Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement