Türkiye İlaç Gibi Bir Galibiyet Aldı: 3-1 - Son Dakika
Spor

Türkiye İlaç Gibi Bir Galibiyet Aldı: 3-1

Türkiye İlaç Gibi Bir Galibiyet Aldı: 3-1

Euro 2016 elemelerine kötü başlayan Türkiye, gruptaki dördüncü maçında Kazakistan'ı konuk etti.

16.11.2014 23:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki kritik maçta Kazakistan ile karşılaşan A Milli Takım, sahaya Volkan Demirel şokuyla çıktı. Milliler, kale arkası tribündeki taraftarlarla gerginlik yaşadıktan sonra sahayı terk eden Volkan Demirel'in maça çıkmamasının ardından büyük moral bozukluğu yaşadı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, stattan da ayrılan tecrübeli file bekçisinin yerine kalede maç öncesi zorunlu değişiklik yaparak, Volkan Babacan'a ilk 11'de görev verdi.

KADRODA DEĞİŞİKLİK

Terim,  son milli maçtaki karşılaşmada görev verdiği Semih Kaya, Ozan Tufan, Umut Bulut ve Arda Turan'ı Kazakistan karşısında da sahaya sürerken, diğer 6 oyuncunun yerine farklı isimleri oynattı. Savunmanın göbeğinde Semih Kaya'nın yanında bu kez Bekir İrtegün'ün yerine Serdar Aziz şans buldu.

BURAK İLAÇ GİBİ...

Elemelerdeki ilk 3 maçında istediğini elde edemeyen Türkiye, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı mücadeleye baskılı başladı. Savunmasını ileride kurarak oyunu rakip yarı alana yıkan ay-yıldızlılar, ilk bölümde istediği pozisyonları üretmekte zorlandı. Savunmaya çekilen rakibi karşısında etkili mücadelesiyle gol arayışlarını sürdüren milliler, 26. dakikada Burak Yılmaz'ın penaltıdan attığı golle öne geçti. Golün şokunu atlatamayan zayıf rakibi karşısında basını artıran Türkiye, Burak Yılmaz ile 29. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Kalan sürede oyunun kontrolünü elinde bulunduran ve gol için yüklenen A Milli Takım, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Maça iyi başlayan rakibi karşısında tamamen savunmaya çekilen Kazakistan, hızlı ataklarla hücuma çıktı. Türkiye'nin etkili mücadelesi karşısında topa fazla sahip olamayan konuk ekip, 26 ve 29. dakikalarda kalesinde üst üste gördüğü gollerle 2-0 geriye düştü. İlk yarıda Türkiye karşısında neredeyse pozisyon bile bulamayan ve oyunu sahasında kabullenen Kazakistan, soyunma odasına 2-0 geride gitti.

KONTROL MİLLİLERDE

A Milli Takım, ikinci yarıya daha kontrolllü ve skoru koruma anlayışı ile girdi. Kazakistan'a şans tanımayan milliler, oyunu ve topu da kendilerinde tutarak karşılaşmayı rolantiye almayı başardı. Kazakistan, belli bölümlerde yıldız oyuncusu Konysbaev ile kanatlardan fırsat arasa da istediğini elde edemedi.

Son 20 dakikalık bölümde kontrolü tamamen ele alan Türkiye, ileri uçta Caner Erkin ve Arda Turan gibi isimlerin becerileri sayesinde top tutmayı da başardı. Karşılaşmanın 68. dakikasında Arda'nın ceza yayının sağındaki Burak'a verdiği müthiş pasta kalecinin çıkardığı topu Umut tamamladı ancak auta gönderdi. 77. dakikada Arda Turan, soldan ceza sahasına doğru çaprazlama yaklaştı. Ceza yayına yaklaşıp vurdu. Top kalenin solundan az farkla yerden auta çıktı.

NET GALİBİYET

Fatih Terimi, son 15 dakika içinde Gökhan Töre ve Mehmet Topral hamleleri ile de skoru ve maçı seyrinde tutma yoluna gitti. Kazakistan ise yaptığı oyuncu değişiklikleri ile risk almaya başladı ancak bu andan sonra açıklar vermeye de başladı. Tam da bu anlarda Türkiye, Serdar Aziz ile 3. golü bulmayı başardı. Gökhan Töre'nin pasını gole çeviren Serdar Aziz, milli forma ile de ilk golünü atmış oldu. 3-0'ın ardından fırsat bulan Kazakistan, 87. dakikada bir penaltı kazandı ve topun başına geçen Smakov durumu 3-1'e getiren golü attı. Son dakikalarda Arda Turan, üst üste çalımlarla topu rakip kaleye kadar getirdi. Yerde kaldı ancak maçın hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarıyı çıkarttı. Arda, bu kartla Hollanda maçında cezalı duruma düştü.

90 dakika sonunda 3-1 kazanan A Milli Takım, gruptaki ilk dört maç sonunda ilk galibiyetini aldı ve puanını 4 yaparak 4. sıraya yükseldi.

A Milli Takım, beşinci maçını 28 Mart'ta Hollanda ile deplasmanda yapacak.

EURO 2016 elemeleriyle ilgili tüm haberler ve maç özetleri UEFA.com'da!

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Türkiye İlaç Gibi Bir Galibiyet Aldı: 3-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement