AB: Tüm Kriterler Tamamlanınca Vize Serbestisi Gelecek - Son Dakika
Güncel

AB: Tüm Kriterler Tamamlanınca Vize Serbestisi Gelecek

AB: Tüm Kriterler Tamamlanınca Vize Serbestisi Gelecek

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, kriterler yerine getirilince vize muafiyetinin başlayacağını söyledi.

26.04.2016 14:20  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, tüm kriterlerin yerine getirilmesi halinde, Türk vatandaşlarına AB'de vize serbestisi sağlanacağını söyledi.

TÜM KRİTERLER YERİNE GETİRİLİNCE VİZE SERBESTİSİ SAĞLANACAK

Mogherini, France Inter radyo kanalına yaptığı açıklamada, "Bütün kriterler yerine getirilince, Türk vatandaşlarına vize serbesti sağlanacak." dedi.

"ÇOK SIKI, TEKNİK KRİTERLER VAR"

Serbest dolaşım konusunda diğer aday ülkelere uygulanan kriterlerin Türkiye için de geçerli olduğunu kaydeden Mogherini, "Çok sıkı, çok teknik kriterler var, bunlara uyulması gerekir. Ayrıca bunların uygulanmasının yine çok yakından takip edilmesi gerekir." diye konuştu.

Mogherini, "Türkiye ile yürütülen tam üyelik müzakerelerinin, AB'nin Türk devletinin modernleşmesine yapacağı yardım için en önemli araç olduğuna inandığını" ifade etti.

"TAM ÜYELİK HEMEN ŞİMDİ GÜNDEMDE DEĞİL"

Türkiye'nin AB'ye girme konusunda "ehil" olduğunu yineleyen Mogherini, tam üyeliğin hemen şimdi gündemde olmadığını belirtti ve üyelik süresini müzakerelerin gidişatının belirleyeceğini bildirdi.

Mogherini, diğer üye ülkelerle olduğu gibi Türkiye ile de her konuyu görüştüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB: Tüm Kriterler Tamamlanınca Vize Serbestisi Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sebahattin şentürk: vizeleri kaldırmasalar bizim devlet yapacagını yapsın kapıları açsın bütün mültecıler gitsın ne tutacak öyle ya birazda onlar çeksın 1 1 Yanıtla

Advertisement