Türkiye ile AB'nin Mülteci Anlaşması Çatırdıyor - Son Dakika
Dünya

Türkiye ile AB'nin Mülteci Anlaşması Çatırdıyor

Türkiye ile AB\'nin Mülteci Anlaşması Çatırdıyor

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında varılan mülteci anlaşması çatırdarken, taraflar arasında tansiyon giderek yükseliyor.

17.08.2016 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında varılan mülteci anlaşması çatırdarken, taraflar arasında tansiyon giderek yükseliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve 70 baro başkanını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi milletin, hiçbir ayrım yapmaksızın ayağa kalktığını, kurşuna vücudunu siper ettiğini söyledi. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

" Suriye'de yaşanan insani krizin sonucu olan göçmen meselesi Avrupa'yı tirtir titretiyor. Bu millet 3 milyona bakıyor, bunlar 3-5 bin kişiye bakamıyor. Bu millet başka bir millet. Bu milletin asilliği, asaleti buradan geliyor. Bu millet varil bombalarından kaçanlara yüreğini açacak kadar asil. Ama onlar bu asillikten nasibini almamışlar. Sorduğunuzda 'insan hakları' diyorlar. Uluslararası Af Örgütü bazı şeylerden endişe duyduğunu söylüyor. ya bunu söyleyeceğine gel bakalım burada şehitlerimiz nasıl şehit olmuş. Gel Meclis'i gör, bunları bir gör, yerinde incele ondan sonra da açıklamanı yap. Ama sadece duyduklarınla bu açıklamaları yaptığın zaman kusura bakma sana saygı duyulmaz."

Feyzioğlu, Erdoğan'la görüşmesi sonrası müjdeyi verdi https://t.co/2cM2rdjGo8 pic.twitter.com/vEK82YO4Nj— TGRT Haber TV (@tgrthabertv) 16 Ağustos 2016

Alman Avrupa Birliği Bakanı Michael Roth, Türk vatandaşlarına vize serbestisinin sağlanması için 72 şartı koşulduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Türkiye uzun ve çok zor bir yolculukla yüzleşiyor. Şartların hepsi yerine getirilmeli ve şu anda çok iyi görünmüyor. Ancak şunu açıkça söylemek istiyorum; Biz Avrupalı bir Türkiye'yi istiyoruz ve ihtiyacımız var."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki vizesiz seyahat anlaşmasının ekim ayına kadar olumlu sonuçlanmaması halinde göçmen anlaşmasının bozulacağını söylemişti. Bakan Çavuşoğlu, anlaşma maddelerinin ayna anda yürürlüğe girmemesi durumunda rafa kalkacağını vurgulamıştı.

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 17 Ağustos 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Türkiye ile AB'nin Mülteci Anlaşması Çatırdıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.


Advertisement