Türkiye ile Gürcistan Halk Dansları Tiflis'te Buluştu - Son Dakika
Güncel

Türkiye ile Gürcistan Halk Dansları Tiflis'te Buluştu

Türkiye ile Gürcistan Halk Dansları Tiflis\'te Buluştu

Yunus Emre Enstitüsü öncülüğünde düzenlenen "Türk Kültür Günleri" kapsamında sergilenen halk dansları ilgi gördü.

24.10.2014 23:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Türk Kültür Merkezi, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği ve Gürcistan Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen "Türk Kültür Günleri" kapsamında sergilenen Türkiye ile Gürcistan'ın halk dansları ilgi gördü.

Yunus Emre Enstitüsünden yapılan yazılı açıklamaya göre Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Tiflis Devlet Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği halk oyunları gösterisi salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı.

Kültür Merkezinin, Tiflis Devlet Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği Halk Dansları gösterisini Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, İngiltere ve Kazakistan Büyükelçiliği diplomat temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda Türk ve Gürcü topluluk izledi.

Gösterilerin açılışında konuşan Tiflis Devlet Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Darecan Tvaltze, Türk Kültür Merkeziyle yaptıkları işbirliği neticesinde iki ülke halkları arasındaki dostluğun daha da pekiştiğini söyledi.

Tiflis Türk Kültür Merkezi Müdürü Zekeriya Gültekin ise Tiflis Devlet Üniversitesine, iki halkın birbirini daha çok tanıması yolunda Tiflis Türk Kültür Merkezi'ne sağladığı imkanlar nedeniyle teşekkür ederek iki ülke kültürleri arasındaki benzerliklerin farklılıklardan çok daha fazla olduğunu ifade etti.

Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Giresun, Artvin ve Rize yörelerine ait halk oyunlarıyla Tiflis Devlet Üniversitesi Halk dansları grubu tarafından sergilenen Guria ve Acara bölgelerine ait oyunlar salonu dolduran davetlilerin beğenisini kazandı.

Gösterilerin sonunda Gürcistan ekibi Türk bayrağıyla Türk ekibi ise Gürcü bayrağıyla seyircileri selamladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye ile Gürcistan Halk Dansları Tiflis'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement