Türkiye İnovasyon Haftası'na Doğal Taş Sergisi Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

Türkiye İnovasyon Haftası'na Doğal Taş Sergisi Damga Vurdu

Türkiye İnovasyon Haftası\'na Doğal Taş Sergisi Damga Vurdu

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri, katılımcılara tasarımın büyülü dünyasını keşfetme fırsatı verdi.

04.12.2013 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İMİB, İNOVASYON HAFTASI'NDA ÖZGÜN TASARIMLARINI SERGİLEDİ

Günümüzde farklılaşmanın yolu tasarım ve inovasyondan geçiyor… Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 28-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlediği Türkiye İnovasyon Haftası etkinlikleri, katılımcılara tasarımın büyülü dünyasını keşfetme fırsatı verdi. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, hayata geçirdiği iki farklı tasarım projesinde yer alan özgün eserleri bu özel etkinlikte sergiledi. İnovasyon Haftası'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da İMİB standını ziyaret etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hayata geçirilen Türkiye İnovasyon Haftası, 28-30 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Türk doğal taşının dünya çapında bir marka olmasını amaç edinen ve tasarıma yönelik yaptığı çalışmalarla dikkat çeken İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), gerçekleştirdiği sergi ile Türkiye İnovasyon Haftası'nı renklendirdi. Etkinlikte, İMİB'in düzenlediği 'Taşı Yaşatan Tasarımlar' yarışmasında dereceye giren tasarımlar ile birlikte 2013 Milano Tasarım Haftası İMİB Türk Doğal Taş Sergisi'nde büyük beğeni ile karşılanan Dice Kayek'in Nebula eseri de Türkiye'deki tasarım meraklıları için ilk kez sergilendi.

İnovasyon haftası süresince ziyaretçilerin beğenisine sunulan inovatif çalışmalar doğal taşların etkisiyle ziyaretçileri manevi bir yolculuğa çıkardı. Tasarımda mükemmelliği arayanların beğenisine sunulan Nebula eseri ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Türk hamamının bir arınma, yenilenme, içe dönüş ve iç huzur mekânı olduğuna vurgu yapan ve ana malzemesini mermerin oluşturduğu bu eser, aynı zamanda malzemenin ruhani özelliklerine yapılan bir keşif niteliğini de taşıyor…

Etkinliği değerlendiren İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkan Yardımcısı Ahmet Keleş; "Birlik olarak tasarıma yatırım yapmanın sektörümüzü daha ileriye taşıyacağı inancındayız. Katma değerli ürünler üretmek ve Anadolu mermerinin eşsizliğini gösterebilmek için tasarımın gücünü kullanmamız gerekiyor. Bu nedenle Türk doğal taşlarının eşsiz malzemelerinden oluşturulan bu eserlerle inovasyon konusunda Türkiye'nin en önemli organizasyonlarından biri haline gelen İnovasyon Haftası'nda yer almanın gururunu yaşıyoruz. Tasarıma verdiğimiz önem ve destek ilerleyen dönemde de devam edecek"diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye İnovasyon Haftası'na Doğal Taş Sergisi Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement