Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi - - Son Dakika
Güncel

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi -

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi -

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Potanın sultanlarıyla yurt dışına çok gideceğiz ve balkan ülkelerinde düzenlenecek karşılaşmalara katılacağız" dedi.

21.08.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Potanın sultanlarıyla yurt dışına çok gideceğiz ve balkan ülkelerinde düzenlenecek karşılaşmalara katılacağız" dedi.

Gürkan, belediyede düzenlenen toplantıda, Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'ne yükselen Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı'nın, Edirne'nin adını tüm Türkiye'ye duyuracak güzel bir sezon geçireceğini söyledi.

"Potanın sultanları"yla yurt dışına gideceklerini belirten Gürkan, "Potanın sultanlarıyla yurt dışına çok gideceğiz ve Balkan ülkelerinde düzenlenecek karşılaşmalara katılacağız. Önümüzdeki süreçte Edirne'de bir balkan şampiyonası veya balkan turnuvası düzenlemek istiyoruz. Hem takımımızı balkan ülkelerine hem de onları buraya taşıyacağız" diye konuştu.

Gürkan, bu yıl üçüncüsü kez Cumhuriyet Kupası turnuvasının düzenleneceğini belirtti. Kulübün kombine kartlarının çıktığını aktaran Gürkan, tüm Edirnelilerden destek beklediklerini ifade etti.

Kadın basketbol takımıyla ilgili afiş bastırdıklarını ve kentteki iş yerleri ile çeşitli yerlere asacaklarını belirten Gürkan, şunları anlattı:

"Biz bununla övünç duyuyoruz. Kombinelerimiz de çıktı. Çok güzel bir kart hazırlamış arkadaşlarımız. Çok da hesaplı. Sudan ucuz yani. Bizim sular daha pahalı. Kombine kartların ücreti 150 liradır. İlk kartı ben alıyorum. Bunu kentimizde birçok arkadaşımızın alacağını düşünüyorum. Belediye meclis üyelerimiz dahil olmak üzere daire müdürlerimizin hepsinin birer tane kart alacağından eminim."

-"Edirne'ye layık olmak mücadele edeceğiz"

Kulüp Başkanı Murat Boyacıoğlu da Türkiye Kupası'ndan sonra ligin başlayacağını söyledi.

Sezonun ilk maçını deplasmanda Adana ASKİ ile oynayacağını ifade eden Boyacıoğlu, şunları söyledi:

"Edirne'deki ilk resmi maçımızı 1 Kasım'da oynuyoruz. Edirne Belediyesi ve Orman Gençlik karşılaşacak. Orman Gençlik de bizimle beraber Ankara'dan Türkiye Basketbol 1. Ligi'ne çıkan takımlardan biridir. Kazasız belasız güzel bir sezon bizlerin olsun. Bizler ekip halinde Edirne'ye layık olmak için mücadelemizi vereceğiz. Sizlerden de takımımıza sahip çıkmanızı bekliyoruz."

Antrenör Aziz Akkaya ise yerel ve ulusal bazda takıma büyük ilgi olduğunu ve bu durumun oyuncuları motive ettiğini dile getirdi.

Takım kaptanı Dilek Özak da Edirne'ye layık olmak için mücadele ederek ligdeki ilk sekizde kalıcı olmak istediklerini kaydetti.

Toplantıya, Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı oyuncuları ve belediye başkan yardımcıları da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement